Съседите на премиера Кирил Петков и жена му Линда са

...
Съседите на премиера Кирил Петков и жена му Линда са
Коментари Харесай

Стана напечено! Съседи на бунт срещу Кирил Петков и жена му

Съседите на премиера Кирил Петков и жена му Линда са се вдигнали на протест поради проблемите, които ВИП фамилията им основава. Вече месеци наред столичната ул. „ Шишман “, на която се намира жилището на министър-председателя, e задръстена от патрулки, които бдят за неговата сигурност и тази на брачната половинка и децата му. Комшии на Петков потърсили помощ от живеещата наоколо журналистка Соня Колтуклиева, която да даде публичност на казуса. „ Минах през днешния ден да напазарувам в няколко магазина. Хората ме познават; споделят ми: ти си известна, думата ти се чува, помагай, апелирам те! Какво, запитвам, какъв е казусът?
Кирил Петков, дават отговор ми. Защо, какво ви е направил?
Е, по какъв начин какво?! Тези патрулки с служители на реда са смут. Шофьорите държат моторите „ на контакт “: непрестанно се чува едно пърпорене… подлудяващо просто. Не стига, че ремонтът на „ Шишман “ ни затвори за няколко месеца, едвам оцеляхме, ами в този момент би трябвало да ни тормозят с тоя звук. То не е единствено това – с изключение на патрулките служителите на реда заемат 4-5 паркоместа със личните си коли. Тоя, като желае да е министър председател, да отиде да живее в „ Бояна “, какво се мотае още тук?! Оплакваме се на служителите на реда, а те ни изясняват: господин министър председателят желае така; на жена му отсам ѝ е по-близко до сладкарницата. Представяш ли си?! Капризи и лигавщини.
Няма да е задълго, укротявам ги и давам обещание да напиша за техните инциденти във фейсбук “, разяснява Колтуклиева.

„ Благодаря, че поставихте въпроса с тия патрулки…не че ще се махнат… само че да се знае най-малко, че ни тормозят поради прищевките на оная с татусите “, разяснява живеещата на същата улица Деси Попова. „ Пълен парадокс! Това не си е разрешавал нито един министър председател: да тормози съседите си по този метод и да замърсява въздуха в центъра на София. Ако това беше в Канада, незабавно щяха да го глобят “, възмущава се и друга съседка на премиера – Анжела Димчева.

Припомняме, че още след встъпването си в служба Петков разгласи, че не желае да бъде охраняван от НСО и няма да се реалокира да живее в държавния комплекс „ Бояна “. Седмици по-късно, откакто се срещна челно с „ националната обич “, не просто е охраняван, а освен това от две служби – НСО и Министерство на вътрешните работи. Инатът му да остане да живее в жилището си за половин милион на ул. „ Шишман “, вместо да се реалокира в резиденция „ Бояна “, където изискванията са пригодени за реализиране на охранителни действия, коствал на страната спомагателни разноски. Денонощната защита на министър-председателя е от 10 индивида, като единият екип е авариен. Охранители има пред вратата на дома му, както и пред самата кооперация, настрана от патрулките в близост. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина с водачи от службата. Желанието му да продължи да живее в персоналния си апартамент довело до потребността да бъде търсена квартира наоколо за чиновниците на НСО, защото нямало къде да облекчават потребностите си, нито пък къде да изчаква аварийният екип, ако възникне изключителна обстановка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР