Със заявление до Министерския съвет своята оставка анонсира областният управител

...
Със заявление до Министерския съвет своята оставка анонсира областният управител
Коментари Харесай

Областни управители подават оставки пред кабинета Денков

Със заявление до Министерския съвет своята оставка анонсира регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев .

" Когато през предходната година бях поканен от служебното държавно управление да поема поста, одобрих, с цел да оказа помощ на Майка България да премине сполучливо през сложен интервал на политическа рецесия. С назначението на постоянно държавно управление смятам своя дълг към родината за изпълнен. За да дам опция да бъде назначен човек, който има нужните умения и е подготвен да следва политиката на партиите, които са ви назначили, декларирам желанието си, в сходство с член 29, алинея 3 от Закон за администрацията, да бъда освободен от заеманата служба допустимо най-бързо ", написа той в претекстовете си до Министерски съвет.

Областният шеф на Софийска област Радослав Стойчев подаде заявление за освобождение, оповестиха от управата.

Стойчев изясни, че е извършил уговорките си към служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април 2023г., които на територията на най-голямата област в България са минали без произшествия. От 6 юни има ново определено съдружно държавно управление и политическата отговорност се носи единствено от това държавно управление и назначените от него хора, се споделя още в претекстовете на Стойчев.

Областният шеф на Монтана Валери Димитров и заместник-областният шеф Кирил Делев са подали дружно своите оставки пред държавното управление, осведоми Българска телеграфна агенция.

Своето решение те са показали и пред състава на регионалната администрация в 9:30 часа през днешния ден, оповестиха от регионалната администрация.

Валери Димитров съобщи, че аргументите да подаде оставка са персонални. " Чест и почитания за всички, никой не ме е обидил или задължил да напусна, аргументите за решението ми са напълно персонални ", разгласи Димитров. По персонални аргументи напуща и зам.областният шеф Кирил Делев.

Валери Димитров е регионален шеф на Монтана за повторно. Той беше на поста при последното и предходното служебно държавно управление.

Още в първия ден на новия кабинет служебният министър председател Гълъб Донев освободи всички зам.-министри. Приемникът му Николай Денков изрази неприятната си изненада от този фокт и го назова " бойкот ", тъй като това щяло да попречи на новите министри да стартират работа. Според Донев обаче бойкот няма, а такава е естествената институционална процедура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР