Със заупокойна молитва и почетни залпове в Пирин планина бе

...
Със заупокойна молитва и почетни залпове в Пирин планина бе
Коментари Харесай

Отбелязаха 93 г. от смъртта на легендарния войвода Тодор Александров

Със заупокойна молитва и почетни залпове в Пирин планина бе маркирана 93-ата годишнина от убийството на именития челник Тодор Александров – лидер на Вътрешна македонска революционна организация, именуван Последният цар на планините.

Гробът на Тодор Александров се намира до параклиса „ Свети Илия “ над с. Сугарево, Мелнишко. По традиция там се събират патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, с цел да отбележат паметната дата.

В словата си пред присъстващите родолюбци водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила и евродепутатът Ангел Джамбазки подсетиха за делото на великия челник.

Към мероприятието се причислиха членове на юношески организации на Вътрешна македонска революционна организация, като гробът на войводата бе последна точка на техния едноседмичен преход в Пирин, отдаден на Тодор Александров.

Красимир Каракачанов връчи грамоти на новоприети членове в редиците на Вътрешна македонска революционна организация, които тържествено поставиха клетва над Евангелието, камата и револвера – по този начин, както са правили едно време борците за независимост и обединяване на Отечеството.

На отбелязването на годишнината участваха всички народни представители от Вътрешна македонска революционна организация, кметове на обитаеми места от региона, заместник-министрите на образованието Петър Николов, на околната среда и водите Николай Кънчев, на вътрешните работи Стефан Балабанов, ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, представители на унгарските патриоти от „ Йоббик”, на Вътрешна македонска революционна организация – Народна партия от Македония, на български организации от Македония и Западните околности, доста членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР