Със затоплянето на времето и постепенното връщане към нормалния живот

...
Със затоплянето на времето и постепенното връщане към нормалния живот
Коментари Харесай

Триковете на търговците на коли втора употреба

Със стоплянето на времето и последователното връщане към естествения живот след изключителното състояние мнозина започнаха да се замислят за покупка на автомобил. И тъй като покупката на нова кола все още е доста сериозна инвестиция, остава другият вид, така наречен " втора употреба ". От vin-info.com дават няколко рекомендации, с които човек може по-добре да се подготви за момента, в който ще се стигне до пазаруване на автомобил втора ръка. А това си е комплицирана задача поради многочислените предложения в сайтовете с обяви за използвани коли. Но рискът от неверно решение може въпреки всичко да бъде понижен.

 

- Колко пъти тази кола е " обиколила Земята "

Най-важният параметър, който нормално ревизираме, наред с годината на произвеждане е пробегът на предлагания автомобил. Директно бягайте от предложения с недействителен пробег. Ясно е, че една кола на 15 години няма по какъв начин да бъде на 100 000 км, тъй като това прави приблизително месечен пробег под 600 км, а надали някой би си купил всеобщ клас транспортно средство, с цел да го кара толкова малко, до момента в който заплаща лизингови вноски, застраховки и налози.

Въпросът по-скоро е по какъв начин да разберем дали обявеният пробег е действителен и в случай че не е – с какъв брой се разграничава от истината. Има уеб сайтове за инспекция на историята на колите. Ако колата е със западноевропейски генезис, е прекомерно евентуално да има постоянни вписвания на събитията от неговата история – от естествените сервизни обслужвания до произшествия. Именно по вписания пробег при инспекциите можете да се ориентирате как е разпределен пробегът на колата във времето и дали от дълго време не е надхвърлил това, което написа на километража сега.

- Удари и механични повреди

Ако имате по-набито око, ще можете да различите разликите в нюансите на боята на другите елементи (особено с положителни слънчеви очила) и ширината на фугите сред тях. Това са свидетелства за поправки по едрогабаритните елементи и те би трябвало да подскажат най-много да ревизирате какво ги е наложило – дали единствено драскотина или сериозен удар, който е засегнал и купето или ходовата част (последното може да е изкривило даже геометрията и той да е леко усукан).

Ремонтите обаче стават все по-високотехнологични, тъй че доста постоянно е съвсем невероятно да се разбере незабавно, че даден подробност е пребоядисван или сменян. Затова можете да разчитате на съвестта на контролните органи, които са вписали случаите и застрахователните събития в историята на автомобила. Така благодарение на доклад за историята ще можете да видите освен дали съответната кола е взела участие в ПТП, до каква степен съществено е било то (напр. дали са се отваряли въздушните възглавници), само че и какви по-сериозни механични поправки са осъществявани (напр. промяна на мотор или трансмисия).

- Брой притежатели и генезис

Всеки се грижи друго за колата си, а и огромният брой предходни притежатели може да е индикация за проблеми, свързани със скъпи поправки. Трудно можете да получите точна информация за това какъв брой са били притежателите в България, с изключение на в редките случаи, в които купувате автомобила от първия му притежател или е непокътната историята му (но в тази ситуация отново опира до доверие към продавача).

За сметка на това нормално можете да ревизирате какъв брой са били предходните притежатели, в случай че автомобилът е внесен от страна на Запад. Има опция даже да се получи и информация за това дали транспортното средство в миналото е участвало в базите данни за търсени от полицията возила в разнообразни страни.

 

- Сравнете номерата

Това е най-тривиалното нещо, което можете да извършите – вижте дали VIN-а, щампован на купето, съответствува с този в документите на продавача. Така ще си спестите доста неприятности с неразбираем край при пререгистрацията му и ще се уверите, че няма очевидни операции на номера на едното или другото място.

- Емоциите не са най-хубавият консултант

Колкото и да желаете някоя кола и да нямате самообладание да я подкарате, не забравяйте, че трезвият разум ще ви спести доста нерви и средства. Често продавачите на проблематични коли влагат изключително огромни старания да ги накарат да наподобяват безупречно и атрактивно, с цел да прикрият други техни проблеми. Така че, в случай че колата е прекомерно излъскана, това може да се дължи не толкоз на грижата на настоящия ѝ притежател, а повече на желанието му да се отърве час по-скоро от нея.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР