Със заповеди на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
Със заповеди на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

За първи път са обявени конкурси за шефове на държавни фирми

Със заповеди на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, са оповестени 21 състезанието за началници на 21 държавни компании в превоза. Ведомството на Желязков е първото, което стартира да извършва признатия предходната година Закон за обществените предприятия, съгласно който управителните тела на държавните компании би трябвало да се назначават след състезания.

Обявите за тях са оповестени на 12 октомври на уеб страницата на министерството. Срокът за подаване на документи е 10 дни след оповестението на състезанията, т.е. 22 октомври, оповестява dir.bg.

Сред оповестените позиции са такива за членове на съвета на шефовете летищата в София и Пловдив, както и за шеф на летището в Горна Оряховица. В авиацията са оповестени още състезания за общоприет шеф на предприятието  " Ръководство въздушно придвижване " (РВД) и за член на УС на РВД.

В железопътния транспорт конкурсите са за членове на борда на шефовете на " Холдинг БДЖ " и за член на УС на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). 

Същата процедура е оповестена и за членове на Съвета на шефовете на " Български пощи " и на " Информационно обслужване ".

Конкурси има и за избор на управници на пристанищата в Бургас, Варна, Русе, Видин, плюс предприятие " Пристанищна инфраструктура " и " Български морски квалификационен център " - Варна.

Ще се избират и началници на жп лечебните заведения в София и Варна, на  " Транспортен диагностично-консултативен център " в Бургас, както и на строителните компании " Съобщително строителство и възобновяване " и " Транспортно строителство и възобновяване ".

В обявленията, оповестени на уеб страницата на министерството, са записани условията към претендентите, в това число обучение, подготовка и опит. Изброени са документите, които би трябвало да показват. Процедурата планува състезанията да са в две елементи - писмена и джука. В писмената се изисква показване на идея за развиването на съответната компания с нейните специфики.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР