Със заповед от 29 януари министърът на здравеопазването проф. Христо

...
Със заповед от 29 януари министърът на здравеопазването проф. Христо
Коментари Харесай

Министърът уволни директора на УМБАЛ - Плевен

Със заповед от 29 януари министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков е уволнил шефа на УМБАЛ „ Проф. Георги Странски “ – Плевен доцент Цветан Луканов, излиза наяве от Търговския указател. Мотиви за освобождението от поста не са посочени в заповедта на министъра.

На негово място до осъществяване на конкурс е назначен хирургът и зам.-ректор на МУ-Плевен проф. Димитър Стойков. Конкурсът би трябвало да се организира преди приключването на мандата на Съвета на шефовете на 21 април 2024 година Припомняме, че проф. Хинков на лечебното заведение, дружно с състезания за още 9 лечебни заведения на 19 януари. Три дни по-късно обаче заповедите за конкурсите .

„ Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи “, мотивираха се за анулацията от Министерство на здравеопазването.

Проф. Стойков към този момент е бил шеф на УМБАЛ „ Д-р Г. Странски “ в интервал от 2004 до 2005 година и от 2009 до 2011 година През 2011 година е повдигнат от ГЕРБ за кмет на Плевен и печели изборите на втори тур.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР