Със заповед на председателя на Върховен административен съд Георги Чолаков

...
Със заповед на председателя на Върховен административен съд Георги Чолаков
Коментари Харесай

Двама съдии са командировани в Административен съд - Русе

Със заповед на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков двама съдии от Районен съд - Русе са командировани в Административния съд.

От 27 декември 2018 година, на незаета щатна численост " арбитър " е командирована арбитър Елица Димитрова, а от 02.01.2019 година до завръщането на магистрат, ползващ дълготраен отпуск - арбитър Ивайло Йосифов.

Решението е взето след извършен разбор на натовареността на административните съдии за първото полугодие на 2018 година и откритата от това служебна нужда от командироването на магистрати в Административен съд - Русе, оповестиха от институцията.

Съдия Елица Димитрова има над 20 година юридически стаж, а в Районен съд - Русе е била професионално ангажирана с наказателни и административнонаказателни каузи. През 2016 година с решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет е нараснала в сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд ".

Съдия Ивайло Йосифов има над 12 години юридически стаж, има образователно-научна степен " лекар " по гражданско и фамилно право, бил е стажант в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, специализирал е в Съединени американски щати, Франция и Италия. През 2018 година с решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет е нараснал в сан " арбитър в Апелативен съд ".

Магистратите са взели участие в профилирани образования, полемики и семинари, свързани със правосъдната процедура в региона на административното, гражданското и наказателното право и развой.

Във връзка с въведените от 1 януари 2019 година промени в Административнопроцесуален кодекс (чл. 142а) в интернет страницата на съда е осъществена функционална опция за осъществяване на информации за оповестените протоколи от открити правосъдни съвещания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР