Със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев е определен

...
Със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев е определен
Коментари Харесай

Определени са ставките по извънредната финансова помощ за определени сектори

Със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев е избран размерът на ставките по изключителната финансова помощ за пригаждане на земеделските стопани, наранени от икономическата рецесия след спора сред Русия и Украйна. Помощта за България от 10,6 млн. евро, избрана от Европейската комисия, беше допълнена от националния бюджет до 62 млн. лв..

При съществуване на излишък от бюджета той ще се преразпредели от Държавен фонд „ Земеделие “ съразмерно сред утвърдените заявители в границите на бюджетите по браншове. Помощта ще се изплаща за скотски единици от съответната категория животни, както и за хектар с винено грозде и оранжерийни зеленчуци.

За земеделските производители, отглеждащи оранжерийни зеленчуци в отопляеми оранжерии, е избрана ставка в размер на 17 365,47 лева на хектар, а за неотопляеми оранжерии – 3 571,72 лева на хектар. За фермерите, отглеждащи прасета майки, е одобрена помощ от 72,84 лева за свиня-майка, за стопаните, отглеждащи свине за угояване – 66,82 лева за прасе. Разпределението на ставките в помощ на птицевъдния бранш е следното: за кокошки носачки – 119,10 лева за кокошка, 22,30 лева за бройлер, за родители – 244,50 лева, за пуйки – 41,30 лева и за патици – 36,79 лева За производители, отглеждащи винено грозде, е одобрена ставка в размер на 373,53 лева на хектар.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР