Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е

...
Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е
Коментари Харесай

Отстраниха шефа на полицията в Стамболийски. Търсят пропуски в разследването за убийството на Митко

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е формирано дисциплинарно произвеждане против началника на Районно ръководство – Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев поради случая с убийството в Цалапица. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. С цел недопускане служебното състояние на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той краткотрайно е отхвърлен от служба до приключването на производството.

Малко по-рано през днешния ден заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев се срещна с околните на убития 24-годишен юноша Димитър Малинов от Цалапица. Той ги срещна с хода на следствието и с подхванатите дейности по издирването на обвинения за причинител на тежкото закононарушение. На околните е препоръчана психическа помощ и поддръжка от експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, заяви Българска телеграфна агенция.

По предписание на управлението на Министерство на вътрешните работи през идната седмица следва среща на жителите и локалната власт със чиновници от ОД на МВР-Пловдив. Целта е в пряк разговор да бъдат разисквани съответни проблеми, както и ограничения за обезпечаването на сигурността и публичния ред в региона.

Продължава и инспекцията за определяне на съществуването на пропуски, свързани с следствието на събитията, довели до гибелта на 24-годишния юноша.

Близки и другари, и поданици на пловдивското село Цалапица стачкуваха нощес пред районното ръководство на полицията в Стамболийски с искане Керпиев да бъде отхвърлен от служба. Причината по думите им са забавянето с шест дни и пропуски в следствието на случая с момчето.

Отново през вчерашния ден със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Васил Костадинов е отхвърлен от поста.

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30 часа. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. Арестуваните братя близнаци за персонално укривателство на килъра, който се търси е Европейска заповед са арест, са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР