Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър на труда

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър на труда
Коментари Харесай

Спорно назначение на социален зам.-министър

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър на труда и обществената политика е назначена Адриана Стоименова, оповестиха в понеделник от държавната пресслужба. По-късно тя ще бъде показана на брифинг в общественото министерство.

Адриана Стоименова е магистър-семеен терапевт в СУ “Климент Охридски “. Била е зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет в интервала от 2017 година до 2019 година До момента е изпълнителен шеф на Центъра за психически проучвания.

Стоименова влезе в изострен спор с протестиращите майки от придвижването “Системата ни убива “ по време на митингите им през лятото на 2018 година. Протестиращите майки желаеха оставката ѝ като зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, откакто тя разгласи, че има данни за насочването на над 1 млн. лв. от обществени планове с външно финансиране към организирането на митинги.

Национално представителните организации на хора с увреждания, които получавват държавно финансиране и които Стоименова представляваше, се разграничиха и опълчиха на настояванията на майките от “Системата ни убива “. Напрежението сред тях непрекъснато ескалираше по време на договарянията към пакета обществени закони, които в последна сметка бяха признати от Народното събрание във тип, удовлетворяващ протестиращите майки.

В момента признатото обществено законодателство към този момент дава недостатъци и общественият министър Деница Сачева даде сигнали, че то ще бъде ревизирано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР