Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява

...
Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява
Коментари Харесай

Перник въвежда вечерен час за заведенията |

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се прекратява активността на нощни заведения, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито и намерено на територията на община Перник, заяви общинският пресцентър. Няма да се организират проведени всеобщи мероприятия навън и закрито. Намалява се работното време на заведения за хранене и кафенета до 22.00 ч.

Кметът задължава да бъде основана организация в публичния превоз на територията на общината за спазването на противоепидемичните ограничения посредством обезпечаване на дезинфектанти в транспортните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице. Наредено е и обезпечаването на физическа отдалеченост на пазари, борси и други сходни места посредством въвеждане на отдалеченост 1,5 м сред сергии, маси, преносими павилиони, щандове и други Задължително е носенето на защитни защитни средства на пазари, борси и други сходни места.
Заповедта влиза в действие от на следващия ден за период от 14 дни.

Второ вътрешно поделение в МБАЛ " Рахила Ангелова " в Перник ще бъде преобразувано и ще се настаняват пациенти с COVID-19, заяви РЗИ. То разполага с 30 кревати. Капацитетът на " Инфекциозно поделение " е напълнен.
През последните дни на тази седмица Перник излезе от така наречен зелена зона, което ни задължава да предприемем съответни дейности, разяснява шефът на РЗИ доктор Юри Торнев. Той е издал две заповеди за лечебните заведения на територията на района и Центъра за незабавна здравна помощ по отношение на реда и метода на хоспитализация на пациенти със признаци на COVID-19 и контактни.
РЗИ моли жителите да бъдат виновни и да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР