Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение е

...
Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение е
Коментари Харесай

Отмениха частичното бедствено положение в Бургас

Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено състояние е анулирано, считано от 12.00 часа през днешния ден. Междувременно започва всеобща стерилизация на потърпевшите от наводнението региони в община Бургас.

Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция – Бургас третират потърпевши от водата пространства в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на боклуци, както и близките дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична заплаха, оповестиха от общината.

С днешна дата образователният развой протича обикновено на територията на цялата община, няма затворени учебни заведения и детски градини.

Продължава работата по възобновяване на потърпевшата инфраструктура. Организира се транспорт за транспортиране на насъбраните пред наводнените стотици къщи развалени и неизползваеми мебели. Днес чиновници на Община Бургас още веднъж ще посетят всички потърпевши фамилии. Те ще разказват и актуализират описите с понесените вреди. Търсят се всевъзможни благоприятни условия за обезпечаване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в потърпевшите обитаеми места след бедствието.

На днешната оперативка кметът Николов разпореди ускорено разчистване на падналите след мощния вятър листна маса и клони, с цел да не задръстват канализацията. Тази заран има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които към този момент са нарязани и отстранени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР