Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност

...
Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

Установиха вторично огнище на чума в Болярово


Със заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е оповестено възникването на вторично огнище на чума по дребните преживни животни в животновъден обект в град Болярово, област Ямбол, показват в известие от пресцентъра на организацията.
В заповедта се подрежда на шефа на Областната дирекция по сигурност на харните в Ямбол да провежда насилственото евтаназиране и неутрализиране на всички дребни преживни животни в засегнатия животновъден обект на съображение на наредбите в Закона за ветеринарномедицинската активност, както и контактните му животновъдни обекти.
Собствениците на убитите животни ще бъдат обезщетени според закона и съответната разпоредба за разноските, свързани с епизоотичните опасности. Определят се три километрова защитна зона към огнището, в която влиза град Болярово и 10-километрова следена зона, в която влизат общо 14 села от региона.
Във връзка със заповедта на изпълнителния шеф на Агенцията по храните доктор Дамян Илиев за открито вторично огнище на чума в град Болярово, от Агенцията прецизират, че то е вторично, тъй като е зародило в стадо, чийто притежател има роднинска връзка с фермер от село Крайново, където преди този момент беше намерено огнище, т.е. то е обвързвано е с към този момент открит случай.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР