Петролът продължи да поскъпва в днешната азиатска сесия на фона

...
Петролът продължи да поскъпва в днешната азиатска сесия на фона
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва

Петролът продължи да нараства в днешната азиатска сесия на фона на признаци за увеличено търсене в Съединени американски щати, където данните демонстрираха и намаляване на инфлацията. Това пък може да докара до понижаване на лихвените проценти от страна на Управлението за федерален запас (УФР), съобщи Ройтерс. По-ниските лихви от своя страна в допълнение биха подтикнали потреблението на суровината.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 35 цента или 0,4 на 100 до 83,10 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт нарастнаха с 40 цента или 0,5 на 100 до 79,03 $ за барел.

Скорошните данни от Съединени американски щати за понижаване на инфлацията и за стагниране в продажбите на дребно наподобява оферират опция на УФР да обмисли по-ранни понижения на лихвените проценти, като пазарните упования са това да стартира през септември тази година, означават от АйДжи (IG).

Междувременно запасите от недопечен нефт са намалели с 2,5 милиона барела до 457 милиона барела през седмицата, завършила на 10 май, показаха от Управление за енергийна информация (EIA), по отношение на консенсусната прогноза на анализаторите за спад с 543 000 барела, добавя Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР