Със започването на зимата зачестяват съобщенията за различни вирусни заболявания

...
Със започването на зимата зачестяват съобщенията за различни вирусни заболявания
Коментари Харесай

НОВ ЩАМ: Свински грип в Обединеното кралство

Със започването на зимата зачестяват известията за разнообразни вирусни болести в Европа.

Докато скандинавските страни се борят с увеличаващи се случаи на пневмония при деца, сходни на тези в Китай, Англия записва първи случай на нов свински грип при човек.

Става въпрос за нов вариант на свински грип, който досега е циркулирал единствено измежду популации от свине в Обединеното кралство. Той е открит при обикновен скрининг на измъчен от респираторно заболяване пациент, изработен от персоналния му доктор.

Другото извънредно нещо в този случай, поради което и британралствоските здравни управляващи започнаха задълбочена инспекция, е, че въпросният пациент не е имал контакт с животни, от които да се е заразил. Което буди съмнение, че този нов вариант може към този момент да циркулира и измежду жителите на Острова, осведоми Нова тв.

В света са известни единствено към 50 заразявания на хора с него, като няма данни болният в Англия по някакъв метод да е обвързван с тях. Съобщено бе, че инфекциозното заболяване при него е протекло леко и той се е възстановил изцяло.

Британската организация за здравна сигурност обаче прикани хората с грипоподобни признаци да заобикалят контакт с други, изключително с такива в преклонна възраст или с отслабена имунна система поради други здравословни проблеми.

Известно е, че свинският грип се предава по-трудно от ковид и при него смъртността е по-малка. Повечето от признаците му са същите като при сезонния грип – висока температура, изнемощялост, болки в тялото, само че постоянно се развива и пневмония към втория-третия ден от разболяването.

Повече от 10 милиона души в Европа могат да починат от корист с антибиотици

През 2009 година имаше зараза от свински грип, която докара до гибелта на 284 000 души по света. Британските здравни управляващи предизвестиха тази седмица и за бързото разпространяване на норовирус, който предизвиква тежко повръщане и диария. Всеки ден в британските лечебни заведения постъпвали към 350 души с такива признаци, което е три пъти повече спрямо предходната година.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР