Със залък хляб, увит в хартия, дойде на днешния изпит

...
Със залък хляб, увит в хартия, дойде на днешния изпит
Коментари Харесай

Седмокласник отиде на изпит със залък хляб, увит в хартия, по заръка на баба си

Със залък самун, завит в хартия, пристигна на днешния изпит по математика седмокласникът от пловдивското СУ " Пейо Яворов “ Антон. По повеля на баба си момчето, което е от Калековец, взело късче, което обаче трябвало да изяде не преди, а в края на теста.

Баба му споделила, че хлябът укрепва сърцето на индивида, по тази причина било добре да е до него, до момента в който взема решение дилемите, с цел да не се поддава на страсти, а да се концентрира и стигне до правилните отговори. Антон се готвил съществено за външното оценяване, ходил и на спомагателни уроци, защото има упоритостта да учи в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

От Калековец рано сутринта с Антон дойдоха за НВО Станислав и Георги, които мечтаят да влязат в Математическата и в Строителния. Решили десетки пробни разновидности, само че най-големият препъникамък си оставали текстовите дилемите от капитал.

5949 седмокласници от Пловдив и региона се явяват през днешния ден на национално външно оценяване по математика. Те пишат по вид 1. Той беше изтеглен тази заран в Министерството на образованието и науката.

Седмокласниците се явяват в учебните заведения, в които учат. 1930 квестори  обезпечават реда в 574 зали в Пловдив и региона. За 150 минути би трябвало да решат 23 задания. Общо 18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни. Две са с къс свободен отговор – числов, символен или вербален. Три са дилемите с уголемен свободен отговор – да се опише и аргументира осъществяването на избрана математическа задача.

Добре, че можем да употребяваме формули, споделя Златна от СУ " Пейо Яворов “. Положила много старания при подготовката, надява се балът да й стигне за специалностите в Националната комерсиална гимназия.

Проверката и оценяването на засекретените изпитни работи се прави от двама самостоятелни оценители в електронна среда. Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни, написа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР