Със законопроекта си за връщане на възможността за гласуване с

...
Със законопроекта си за връщане на възможността за гласуване с
Коментари Харесай

ДБГ обвини БСП, че изпълнява поръчка на ГЕРБ за хартиените бюлетини |

Със законопроекта си за връщане на опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини,реанимират пазаруването на гласове в България. В левицата явно позволяват, че ще вземат „ лъвския къс “ от следения избор, което е доверчивост при съществуването на толкоз мощна конкуренция в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Това се споделя в позиция на Изпълнителния съвет на Политическа партия „ Движение България на жителите “ във връзка импортирания през вчерашния ден законопроект за изменение на Изборния кодекс, с който Българска социалистическа партия връщат опцията да се гласоподава и с хартиени бюлетини. 

Последните два избора са доказателство, че с помощта на машинното гласоподаване покупателната интензивност в ромските махали в София, Пловдив и Варна се срина до едвам 10%. Липсата на опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини в тъмни стаички направи невероятно снимането на вота като форма на надзор. Изчезна и практиката на злонамерено причисляване на гласове за съперника към невалидните бюлетини, като от близо 200 хиляди невалидни бюлетини преди, на последните два парламентарни вота те бяха 0, пишат от ДБГ. 

С това изменение партията на Нинова извършва мокра поръчка на ГЕРБ, които от 1 година се борят за връщане на хартиените бюлетини и операциите с тях. Съгласно проучване на самостоятелни неправителствени организации, в случай че последните избори се бяха провели с хартиени бюлетини, ГЕРБ щяха да са първа политическа мощ. Българска социалистическа партия са троянския кон на ГЕРБ във властта, приключва позицията на партията, която бе част от " Изправи се! Ние идваме! " в предходното национално заседание.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР