Със закона за КТБ доказваме, че нямаме общо с разграбването

...
Със закона за КТБ доказваме, че нямаме общо с разграбването
Коментари Харесай

Депутат от ДПС с ключови пояснения за закона, който ще спре вторичното разграбване на активите на КТБ!

Със закона за КТБ потвърждаваме, че нямаме общо с разграбването ѝ. Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

По думите му тематиката е извънредно значима, защото се следи всеобщо плячкосване на активите на КТБ, които би трябвало да служат за поръчителство и да бъдат осребрени в интерес на страната. „ Вместо това следим още веднъж плячкосване на активите, откакто това беше направено преди три години.

Синдиците нямат правни принадлежности да се оправят с конюнктура, друга от естествената банкова активност. Именно по тази причина предлагаме тези правни начини, с цел да имат опция да спрат разграбването”, изясни Хамид Хамид.

Той добави, че чака другите политически сили да поддържат законопроекта им. „ На първо място предлагаме да се разгласят за оскъдни всички тези заличавания на обезпечения, осъществени от квесторите, за което те не са имали право и поради което са обвинени в момента”, разясни още депутатът от Движение за права и свободи.

Припомняме, че депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев са създатели на законопроекта, който желае да спре вторичното плячкосване на активите на КТБ и да постави завършек на порочните практики наложени от тогавашния й мажоритарен притежател Цветан Василев, който сега е клиент на Специализираната прокуратура по обвиняване в източване на над 2.75 милиарда лв..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР