Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява

...
Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява
Коментари Харесай

И в област Плевен е обявено бедствено положение заради чумата

Със своя заповед регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров афишира бедствено състояние на територията на област Плевен по отношение на откритите огнища на заболяването африканска чума по свинете в частни стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Бедственото състояние влиза в действие от през днешния ден (24 юли) и ще продължи до 31 юли 2019 година, като срокът при нужда може да бъде продължен.

Вчера по същата причина бедствено състояние бе оповестено и в област Русе.

Директорът на регионалната дирекция по сигурност на храните доктор Иван Йорданов ще бъде координатор по дейностите, свързани с унищожаването на заболяването. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи пък провежда защитата на всички входно-изходни пътища на обитаемоте места, където има регистрирани огнища на болест със болестта африканска чума по свинете.

На кметовете в региона е разпоредено да спомагат на Агенцията по храните.

В хода на провежданите дейности при нужда да бъдат употребявани човешки запаси и техника на Министерството на защитата и военните формирования на територията на общините на област Плевен. При осъществяването на дейностите да се вземат всички нужни ограничения за запазване здравето и живота на участниците в тях, като се организират нужните инструктажи, е разпоредил регионалният шеф.

Обявеното бедствено състояние дава опция за включването на по-широк кръг институции в работата по ограничение разпространяването на заболяванет, сподели регионалният шеф Мирослав Петров, представен от администрацията си.

Болестта не е рискова за хората, само че заболелите животни би трябвало да бъдат умъртвени, с цел да не я придвижват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР