Със своя Заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нарежда от

...
Със своя Заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нарежда от
Коментари Харесай

Със заповед: Възобновяват детските и женски консултации


Със своя Заповед министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подрежда от на следващия ден, 21 април, да бъдат обновени плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, според член 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските съвещания, както и плановият банкет в лечебните заведения.

Детските съвещания и дейностите по слагане на наложителните имунизации ще се правят в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи, съолщиха от Министерството на здравеопазването.

Детските съвещания и дейностите, свързани със наложителните имунизации, ще се организират при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения и след авансово записан час, за попречване скупчването на хора пред лекарските кабинети. Предварителното записване на час е наложително и за провеждането на женските съвещания, и за реализирането на медицински прегледи и съвещания в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

От на следващия ден поетапно ще бъдат обновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна активност, като в началото ще бъдат одобрявани най-належащите случаи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР