Със свой указ държавният глава назначи полковник Христо Венциславов Ганецовски

...
Със свой указ държавният глава назначи полковник Христо Венциславов Ганецовски
Коментари Харесай

Радев заговори за растящи рискове пред националната сигурност


Със собствен декрет президентът назначи полковник Христо Венциславов Ганецовски за заместник-командир на Съвместното командване на силите, считано от 1 януари 2023 година. Той бе почетен и с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “, считано от същата дата.

Церемонията по награждаването стартира с химна на Република България. Присъстваха министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата, генерали, адмирали и офицери.

„ За мен е чест в осъществяване на конституционните ми пълномощия да удостоя с висше военно звание офицер от Българската войска. Бригаден военачалник Ганецовски, удостояването ви с ново звание и служба е израз на вашите старания през годините за развиването на Въоръжените сили, издигането на техния престиж и самопризнание за вашите професионални и персонални качества. Назначаването ви за заместник-командир на Съвместното командване на силите значи и доста по-голяма отговорност на вашата активност. Динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред националната и групова сигурност изискват Въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развият съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията, нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници. Всичко това постанова дейно командване и ръководство на всички равнища. На вас се пада отговорността да бъдете значима част от тези процеси. Макар и на оперативно равнище,. Съвместното командване на силите остава значима част от процесите по обмисляне и подготовка на взаимни интервенции по трите задачи на Въоръжените сили на обмисляне и управление на взаимни национални и многонационални интервенции “, съобщи в речта си.



Кадър: Булфото

Бригаден военачалник Христо Венциславов Ганецовски е роден на 6 януари 1967 година в град Червен бряг, Област Плевен. Завършил е Висшето военно учебно заведение „ Георги Бенковски “ през 1992 година със компетентност „ Летец-пилот за Военновъздушните сили “. Обучава се във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “, където през 2002 година приключва компетентност „ Организация и ръководство на оперативно-технически формирования от Военновъздушните сили “ и Курс „ стратегическо управление на защитата на Въоръжените сили “ през 2014 година. Кариерата си на военнослужещ стартира през 1992 година като старши водач в изтребително-авиационна ескадрила „ Габровница “ към Изтребително-авиационния полк „ Доброславци “, където служи до 2000 година. Преминава поредно през длъжности от шеф на Щаба, изпълняващ длъжността пълководец на летателна ескадрила, шеф на Служба „ Бойна подготовка “, до пълководец на Отделно образователно бойно звено. В интервала от 2002 до 2004 година служи в Корпус „ Противовъздушна защита “, а от 2004 до 2013 година минава през разнообразни длъжности в командване на Военновъздушните сили. От 2014 до 2018 година е заместник-командир на База за командване, ръководство и наблюдаване – София, а от януари 2019 година е пълководец въз основата. В звание полковник е от 10 октомври 2018 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР