Със своите падащи разходи, лесна инсталация и гъвкавост, слънчевата енергия

...
Със своите падащи разходи, лесна инсталация и гъвкавост, слънчевата енергия
Коментари Харесай

Слънчевата енергия се очертава като големия победител в енергийния преход

Със своите падащи разноски, лесна апаратура и еластичност, слънчевата сила е огромният победител в енергийния преход. Рекордите за конфигурирана мощ следват един след различен в Китай, Съединените щати, Германия и Холандия. Почти на всички места, като се изключи Франция, написа Le monde.

В голямата слънчева електроцентрала Al Dhafra, южно от Абу Даби, служащите конфигурират панел приблизително на всеки две минути. Обектът, чието строителство стартира през 2020 от консорциум, сплотяващ френската EDF Renewables, китайската Jinko Power и публичните оператори на Emirati, скоро ще бъде приключен. С четири милиона слънчеви панела и конфигурирана мощ от 2 гигавата (GW), той е един от най-масивните в света. Електричеството, което ще се създава там - еквивалента на 160 000 семейства - към този момент е закупено за идващите тридесет години.

По целия свят, в средата на пустинни региони, на покривите на частни лица, на паркинги, над хранилища и заводи, по езера, в профил на автомагистрали, върху земеделска земя, както и в изсечени гори, слънчевите панели към този момент са се конфигурират с невиждана скорост.

Според Международната организация по енергетика (IEA) слънчевата сила се чака да съставлява 2350 GW евентуална сила в международен мащаб в границите на четири години, надминавайки водната сила през 2024, природния газ през 2026 и въглищата през 2027 в производството на електрическа енергия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР