Със свои заповеди областният управител д-р инж. Илия Зюбмилев свика

...
Със свои заповеди областният управител д-р инж. Илия Зюбмилев свика
Коментари Харесай

Насрочиха първите заседания на общинските съвети в Пловдивско

Със свои заповеди регионалният шеф доктор инж. Илия Зюбмилев свика първите съвещания на новоизбраните общински препоръки за мандат 2023 – 2027 година във всички общини от Пловдивска област. Тържествените сесии ще се проведат по график от 7 до 13 ноември.

Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА), първото съвещание на новоизбрания Общински съвет се привиква от регионалния шеф най-късно 14 дни след оповестяване решението на Общинската изборна комисия за избор на общински съветници.

Новоизбраните общински съветници, кметовете на общините и кметовете на кметствата поставят клетва и подписват клетвен лист в наличието на регионалния шеф или негов представител, на ръководителя на Общинската изборна комисия и жители на общината. По закон общинските съветници и кметовете поставят следната клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на гражданите  на община … и да работя за тяхното благополучие. "

В първото съвещание на новоизбраните общински препоръки се организира и процедура по желание на ръководител. До неговия избор съвещанията се ръководят от най-възрастния общински консултант.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР