Със свое решение правителството реши на днешното си заседание да

...
Със свое решение правителството реши на днешното си заседание да
Коментари Харесай

Кабинетът вдигна заплатата на шефката на НАП на 5 500 лева

Със свое решение държавното управление реши на днешното си съвещание да усили главната месечна заплата на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Галя Димитрова на 5 500 лв. , считано от 01.01.2020 година

Увеличението е обвързвано с повишението на разноските за личен състав в бюджетните организации за 2020 година

При образуване на главната месечна заплата е регистриран водещият принос на изпълнителния шеф на приходната администрация за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на Национална агенция за приходите за 2019 година , свързани със събираемостта на приходите и доброволното осъществяване на отговорностите.

Общо 23 милиарда и 870 млн. лева са приходи от налози и осигурителни вноски по сметките на Националната организация за приходите за 2019 година Сумата е с рекордните 2,8 милиарда лева повече по отношение на постъпленията през 2018 година и с към 628 млн. лева над плануваното за годината.

„ Приходите в Национална агенция за приходите са на рекордно високо равнище през 2019 година, като нарастването им доста изпреварва растежа на Брутният вътрешен продукт. Увеличават се както непринудено импортираните суми, по този начин и тези, акумулирани в произвеждане по събиране... Ще запазим фокуса си към възстановяване на публичното доверие и обективна среда за правене на бизнес “, разяснява Галя Димитрова.

През 2019 година обаче Комисията за отбрана на персоналните данни излезе с решение да санкции Национална агенция за приходите с 5,1 млн. лева поради пробива в осведомителните й регистри и теча на данни, от който пострадаха над 5 милиона българи. По време на абсурда Галя Димитрова беше заплатен отпуск, който не приключи.

"Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това ", разяснява тогава тя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР