Със свое решение Министерският съвет изменя ПМС № 85/17.04.2007 г.

...
Със свое решение Министерският съвет изменя ПМС № 85/17.04.2007 г.
Коментари Харесай

Изменя се ПМС № 85 от 2007 г. за координация по въпросите на ЕС

Със свое решение Министерският съвет променя Постановление на Министерски съвет № 85/17.04.2007 година за съгласуваност по въпросите на Европейския съюз като дефинира Министерство на електронното ръководство за водещо ведомство на Работна група 17 „ Телекомуникации и осведомителни технологии “, взаимно с Министерство на превоза и известията.

Изменението е належащо, защото министърът на електронното ръководство е способният административен орган, който организира държавната политика в региона на електронното ръководство и в региона на осведомителното общество и осведомителните технологии във взаимоотношение с другите органи на изпълнителната власт. Министерството на електронното ръководство е и институционален сътрудник на Европейска комисия и организира държавната политика в региона на електронното ръководство, осведомителните технологии и осведомителното общество в Република България, според политиките на Европейския съюз. Комуникацията и съдействието се показват в замяна на информация, разработване на общи позиции и предприемане на дейности по съответни въпроси, взаимно осъществяване на задания в границите на работни групи, осъществяване на съвещания и присъединяване в заседания, работни групи, комисии и конгреси.

Очакваният резултат от изменението е да бъдат усъвършенствани механизма и координацията при разработване, координиране и взимане на решения по нормативните и другите европейски документи в региона на цифровата промяна и електронното ръководство. Това ще докара и до разрастване капацитета на стопанската система, учредена на данни и създаване на приобщаващо осведомително общество и електронно ръководство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР