Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на
Коментари Харесай

Правителството одобри 11,9 млн. лв. за музеи и галерии, 9,3 млн. ще се отпускат от общините

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 11, 9 млн. лева за финансиране на държавните музеи и художествени галерии и на музеите и художествените галерии с районен темперамент. От тях 9,3 млн. лева се отпускат по бюджетите на общини за финансиране на музеите и художествените галерии с районен темперамент, а 2,6 млн. лева ще бъдат преведени по бюджета на Министерството на културата за финансиране на държавните музеи и художествени галерии.

С даването на спомагателните средства ще се обезпечат нужните гаранции за непоклатимост на държавните културни институти в региона на културното и аудиовизуалното завещание и на музеите и художествените галерии с районен темперамент в изискванията на продължаващо повишаване на цените на главните материали, сила и горива. По този метод ще се увеличи и качеството на осъществяването на стратегиите и дейностите на тези институти по отношение на опазването и представянето на движими и недвижими културни полезности, ще се обезпечат и по-добри хонорари на заетия личен състав в тези обществени услуги, показват от Министерски съвет.

Средствата се дават по отношение на признатите в член 1, алинея 5, т. 10.2. от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година разноски за финансова поддръжка на държавните културни институти в региона на културното и аудиовизуалното завещание и на музеите и художествените галерии с районен темперамент посредством увеличение с до 50 на 100 на стойностните индикатори на стандартите за тяхното финансиране, в това число за възнагражденията на личния състав.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР