Със свито от болка сърца, но и с много надежда,

...
Със свито от болка сърца, но и с много надежда,
Коментари Харесай

Половината глава на Христо я няма, за лекарите в България не е жив, но въпреки това за него има надежда

Със свито от болежка сърца, само че и с доста вяра, към вас се обръщат околните и обичани хора на Христо Чушков от пловдивското градче Калофер.

Повече от година той е в състояние на будна кома в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия. Това не е заболяване, а ужасно, доста ужасно положение на човешкия мозък и тяло... 

За докторите в България Христо не е жив...

След четири месеца престой в болница Христо бива отпратен у дома с думите на лекар: " Ами, той доста изкара! ". Представете си по какъв начин се понася от едно майчино сърце сходна присъда! 

Последваха тежки месеци на битка - Христо бе закрепен физически - храни се посредством сонда в стомаха, като за това храната се пасира, диша с тръбичка в гърлото, която се аспирира от секретите. Близките му намерита прелестен рехабилитатор, който, излекува страшните животозастрашаващи декубитални рани.

Още до момента в който беше в неврохирургията  на мястото на отстранения череп има оток, който се оказа, че е в резултат на несвоевременно сложена клапа, която би трябвало да води мозъчната течност и по този начин се е развила брутална хидроцефалия - това може би е довлошило положението на Христо. 

" Но никой не направи скенер, никой не ни изясни за какво е подута главата му, просто ни отпратиха у дома. Едва преди два месеца такава клапа беше сложена, само че още веднъж последва утежняване, а Христо беше понапреднал - заглеждаше се, мигаше с очи, когато го помолихме, леко помръдваше ходила ". описват от неговото семейство.

Близките му се обръщат за помощ към турски лекари. Те не дават обещание чудеса, само че дават обещание да създадат всичко допустимо животът на Христо и на фамилията ни да бъде търпим. Като начало оферират обстойни изследвания за 60000 лева- това включва превоз със кола за спешна помощ и доктори. След проучванията би трябвало да бъде направена оферта за възможна реорганизация на черепа.

Начините да бъде помогнато на Христо са посредством:

Дарителската сметка на Христо:

Уникредит Булбанк АД

IBAN: BG33UNCR 7000 1525 3837 43

BIC: UNCRBGSF

Получател: Христо Вълев Чушков

Основание: Дарение

- paypal.me/MariaChushkova

- revolut.me/mariave53

- Дарителски смс с текст DMS HRISTO на номер 17 777!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР