Със студ, сняг и силен вятър изпращаме работната седмица. Оранжев

...
Със студ, сняг и силен вятър изпращаме работната седмица. Оранжев
Коментари Харесай

Студ, сняг и силен вятър: Зимата не създаде сериозни проблеми по пътищата

Със мраз, сняг и мощен вятър изпращаме работната седмица. Оранжев код за снеговалежи и плевел вятър към момента е в действие в областите Бургас и Сливен. Зимните условия не съумяха да провокират съществени проблеми по пътищата, само че тук-там в планинските региони преспите са огромни и основават усложнения.

ШИПКА
Слаб сняг вали на прохода Шипка. Снежната завивка там е към 10 см. Пътното платно е почистено и опесъчено. Забранено е придвижването на камиони над 12 т. Проходът на Републиката е отворен, откакто през нощта поради изобилен снеговалеж беше затварян на няколко пъти за разчистване. Затворен за целия зимен сезон остава пътят връх Шипка-Бузлуджа.
СМОЛЯН
Обилен снеговалеж и температури сред минус два и минус девет градуса усложниха ситуацията в Смолянска област. Въпреки това няма сигнали за закъсали коли или бедстващи хора. Новата снежна завивка е сред 5 сантиметра тук в Смолян и 25 сантиметра по високопланинските проходи, където продължава да вали интензивно.

Временно за товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета бяха затворени проходите Превала, Рожен и Печинско и пътя Девин - Михалково. В късния следобяд рестриктивните мерки за Рожен отпаднаха, по тази причина пък през Печинско всички коли би трябвало да са с вериги. Въпреки снега в Смолянско няма обитаеми места без електричество и водоснабдяване.
СЛИВЕН
Въпреки предизвестията за рисково време и мощен вятър в Сливен през днешния ден беше умерено. Слънце през целия ден в равнинната част и лека снежна завивка в планинските региони от региона.

Снежана Кънева, шеф отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии ", община Сливен: Един от фронтовете минаха към този момент през Сливен и изтеклото денонощие беляза този код оранжев със скорост напразно над 122 км в час… нямаме получени сигнали за вреди и провали.
В Сливенско няма обитаеми места без ток и вода. Очакванията са през идващите дни температурите да паднат трайно под нулата.

В обособени региони на Ямболска област през днешния ден преваля сняг. Снежната завивка e не повече от 2-3 см. Специалистите обаче предлагат да се потегля на път единствено с готови коли и да се съблюдава ситуацията по пътищата
БУРГАС
В Бургаска област тази нощ имаше мощен вятър и снеговалежи основно по високите елементи на Стара планина и Странджа. Заради мощния вятър нощес са паднали дървета към река Ропотамо по пътя за Царево, само че още преди среднощ пътят е бил разчистен. През нощта най-вече сняг е валял в региона на община Малко Търново и по пътя Средец - Елхово.

Средиземноморският циклон пощади Бургас и тук не падна сняг, а от мощния вятър няколко кораба се скриха във тихите води на Бургаския залив. Няма селища без ток, и трите пристанища в Бургас са отворени.
 Мразовито време през идващите дни: Не поемайте непотребни опасности на път! Мразовито време през идващите дни: Не поемайте непотребни опасности на път!
Със мраз, сняг и мощен вятър изпращаме работната седмица. Оранжев сигнален код за снеговалежи и плевел вятър към момента е в действие в областите Бургас...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР