Със страхотно темпо и много ефективно използване на заряда на

...
Със страхотно темпо и много ефективно използване на заряда на
Коментари Харесай

Страхотен Верлайн с втора победа във Формула Е, Денис завърши втори в Дирия

Със ужасно движение и доста дейно потребление на заряда на своята батерия водачът на Порше Паскал Верлайн завоюва своята втора победа във Формула Е, откакто победи в първото съревнование в Ад-Дирия (Саудитска Арабия). Германският играч стори това, макар че потегли едвам девети в конкуренцията в покрайнините на Рияд.

Верлайн бе доста бърз още през цялото време на надпреварата, като той се ориентира доста добре в дребния безпорядък в първия шикан. След това германецът си проправи път през колоната, с вярна тактика за потребление на „ атакуващия режим “ и нападателни, само че чисти изпреварвания.

Още доникъде на дистанцията от 39 обиколки Верлайн доближи до второто място, като пред него бе единствено водачът на Ягуар Сам Бърд. Британецът оказа по-сериозна опозиция против офанзивите на немския си противник, само че в последна сметка в 30-я тур водачът на Порше излезе отпред в спиранято за 17-я завой.

След като един път излезе отпред Верлайн резервира високото си движение, което му разреши да задейства своя втори „ атакуващ режим “ без да губи първата позиция. В същото време, в което германецът мина през зоната за активация спечелилият от надпреварата в Мексико преди две седмици Джейк Денис (Андрети) изпревари Бърд в борбата за второто място, още веднъж в прекъсването за 17-та крива.

В следствие британецът, чийто автомобил също употребява задвижващата система на Порше, се опитва да се пребори за своята втора победа от началото на сезона, само че отбраната на Верлайн се оказа задоволително добра. Така германецът победи, а второ място остана за Денис. По този метод първите два от Мексико размениха своите позиции във второто съревнование за сезона във Формула Е. Подобно на Верлайн Денис също прогресира съществено в днешното съревнование, в което той потегли едвам 11-ти.

Трети на подиума приключи Бърд, а четвъртата позиция бе за стартиралия от полпозишън Себастиен Буеми (Енвижън). Швейцарецът нямаше темпото да се бори за успеха от първото място на старта, като още в третата обиколка той бе изпреварен от стартиралия трети Бърд. В следствие Буеми загуби позиции от Верлайн и Денис, само че съумя да задържи зад себе си Рене Раст (Макларън) и Ник Касиди (Енвижън), които приключиха пети и шести.

Точки от първия старт в Ад-Дирия взеха още Жан-Ерик Верн (ДС Пенске), Джейк Хюз (Макларън), Андре Лотерер (Андрети) и Мич Еванс (Ягуар). Новозеландецът пресече финала на осмата позиция, само че бе глобен с пет секунди поради случая с Раст, който той провокира още в първия завой на конкуренцията.

Действащият първенец във Формула Е Щофел Вандоорн (ДС Пенске) още веднъж имаше разочароващ спортен ден, като белгиецът приключи на 11-то място, оставайки без точки. В Мексико преди две седмици той приключи 10-ти и по този начин след два старта първенецът има единствено една точка в своя актив.

Начело в генералното класиране с актив от 44 точки е Денис, втори с 43 е днешният победител Верлайн, който сходно на Денис има едно първо и едно второ място през сезона. Най-бързата обиколка на водача на Андрети в Мексико обаче прави разликата сред двамата в подреждането. Трети в него е Буеми, чийто актив е 23 пункта.

Деветият сезон в историята на Формула Е продължава на следващия ден с втората конкуренция по улиците на Ад-Дирия, която още веднъж ще бъде под изкуственото осветяване. Състезанието ще започва в 19:00 часа българско време, а квалификацията преди него ще бъде в 14:40 часа.

Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР