Със специален влак, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско

...
Със специален влак, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско
Коментари Харесай

Пътуване с парен локомотив за годишнината на теснолинейката Септември-Добринище

Със специфичен трен, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско съдружие „ За теснолинейката” ще отбележат 100-годишния празник от започването на градежа на теснопътната жп линия Септември-Добринище. Началото на построяването на линията е обещано напролет на 1921 година, а 100 години по-късно се дефинира като архитектурен шедьовър.

На 6-и юни (неделя) атракционният трен ще пътува по първата открита права от линията от Септември до Велинград, и след престой от малко повече от два часа в курортния град, ще отпътува назад за Септември.

Атракционният трен ще замине от гара Септември в 10:55 ч. и ще дойде в гара Велинград в 13:35 ч. По време на престоите в гара Цепина, където се намира и музея на теснолинейката, както и в гара Долене, пътуващите във влака ще могат да се насладят на осъществяването на Нина Николина и изпълнителките от „ Магическите гласове на България “ измежду спиращи дъха местности с извънредно добра звучност.

След престой във Велинград теглената от парен локомотив комбинация ще отпътува назад от гара Велинград в 16:10 ч. и ще дойде в гара Септември в 17:50 ч. Влакът ще пътува в състав от пет общоприети пътнически вагони и един вагон бистро.

Цената на двупосочния билет е 38,60 лева за един пасажер с включено непокътнато място в двете направления. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР