Със слаб, в Източна България - умерен вятър от североизток

...
Със слаб, в Източна България - умерен вятър от североизток
Коментари Харесай

Вятър от североизток леко ни разхлажда

Със слаб, в Източна България - сдържан вятър от североизток ще проникне малко по-студен въздух, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е раздрана, над източната половина от страната забележителна, само че без основни превалявания. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 9° и 14°. Минимални температури – сред минус 3° и 2°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за март.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и морската вода: 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан, по билата мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра – към минус 4°.

През идващите дни до събота още веднъж ще се затопля и в събота оптималните температури ще доближават тук-там до 20°. Облачността ще е раздрана, най-вече забележителна над източните и южните региони, само че ще е без превалявания. Вятърът ще е слаб, до петък - североизточен, над Западна България ще е съвсем безшумно. В събота вятърът краткотрайно ще придобие южна съставния елемент, ще остане слаб. През деня ще има повече слънце, само че към вечерта от север ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против неделя ще обхване цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР