Със скандал с журналистите започна брифингът вътрешният министър Бойко Рашков,

...
Със скандал с журналистите започна брифингът вътрешният министър Бойко Рашков,
Коментари Харесай

Крайно време е да кажем няколко думи на Манфред Вебер за Бойко Борисов

Със скандал с публицистите стартира брифингът вътрешният министър Бойко Рашков, съобщи Novini.bg. Той се скара на медиите, че не се намират в партийна централа. " Добре е да оставите публицистите без политическа интервенция, доста ви апелирам! Бихте ли освободили хората да си свършат работата ".

Той посочи, че Прокуратурата не е намерила шест месеца време измежду стотиците страници и томове материали и не се е произнесла по корупционните практики по автомагистрала " Хемус ", само че тук незабавно е образувала досъдебно произвеждане.

Станахме очевидци на неотложно формиране на досъдебното произвеждане от Прокуратурата. Нямам достойнството да поснавам създателя на сигнала Георги Самуилов, който твърди, че е съвършен търговец и поданик. В сигнала той се оплаква на основния прокурор от вицепремиера Асен Василев. Може да се допусна, че този предприемач има тесни връзки с основния прокурор и някогашните ръководещи от ГЕРБ. Ако бъркам, съм подготвен да се извиня, разгласи министърът на вътрешните работи.

По думите му излиза, че всички инспекции на контролните органи, ревизирали разнообразни стопански обекти, могат да бъдат база за започване на досъдебни производства.

В документите за легален мотив за тези дейности се показва като източник органите на Министерство на вътрешните работи. В тази връзка Рашков увери, че няма сходни дейности. „ Това е погрешна информация в формален документ. Това илюстрирало държанието на Българската прокуратура, след което той сподели документи и разгласи: „ Ето го опровержението “. Това е трик, който Прокуратура употребява, с цел да потвърди, че единствено тя познава наказателното право. Самуилов е декларирал, че било посягано на неговия бизнес “, изясни Рашков.

" Отиването на основния прокурор и през днешния ден във Висшия правосъден съвет, с цел да се прегледа активността му като основен прокурор и дали да остане на заемания му пост, той приказва за това, че има формирано наказателно произвеждане против вицепремиера Асен Василев. Той повтаря една мантра, която е мантра на ГЕРБ - една неистина, която желаят да стане истина, само че няма по какъв начин да стане ", съобщи още Рашков.

" Това е много противен факт за прокуратурата и тя по тази причина побърза да разгласи през днешния ден до обяд, че има такова произвеждане и вместо да си посипе главата с пепел стартира да сипе нещо друго - по какъв начин аз съм се снабдил с тези материали. В България има доста почтени хора, които желаят в общественото пространство да бъдат изнесени достоверни обстоятелства, а не измислици. Второ - Политическа партия ГЕРБ доста желае да ѝ се оказва помощ извън, от чужбина, да ѝ се оказва помощ - в това число и от Манфред Вебер, който управлява ЕНП. Крайно време е ние като народ да кажем няколко думи на Манфред Вебер за Бойко Борисов кой е той. Той е бил тук на работа до 1990 година и е напуснал Министерство на вътрешните работи господин инж. Бойко Методиев Борисов, който не е поискал да се политизира - да си остави партийния билет, че е член на Българска комунистическа партия. Казвам това, тъй като постоянно слушам по какъв начин същият този човек се обръща към някой кой бил болшевик и така нататък Нека не се прави на повече светец, в сравнение с е, защото прекомерният светец и Богу не е мил ", съобщи Бойко Рашков.

Относно " задържането на трима души за 24 часа " - визирайки Борисов, Горанов и Арнаудова, той съобщи, че това била " административна мярка ", която била подкрепена от закона и била " нормативно уредена ". " Какви са обаче данните в тази тенденция, също съставлява интерес и нашето общество би трябвало да научи в елементи, е не от лица, които не познават същината на преписката, изнасят каквито и да е заключения ", разяснява Рашков.

Той съобщи, че са събирани материали от 470 страници в продължение на два месеца, въз основа на които " може да се сложи началото на углавен развой - против Борисов, Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова ".

С ареста им, съгласно Рашков, " е сложено началото на правосъдно произвеждане ". " Чл. 2 от Наказателно-процесуален кодекс значи, че има правно и фактическо съображение, а не както счита Манфред Вебер, че просто по този начин са подхванати дейности против Бойко Борисов. Може би до него не е стигнала тази информация съзнателно - близо 500 страници материали, част от които са от Групово дело " Боец ", второ - това са сведения, получени от обвинения по едно дело, формирано от прокуратурата - Васил Божков, който дава сведения, че е бил рекетиран от Борисов и Арнаудов. Там е гравитирала и пиарката Арнаудова и посредством Менда Стоянова са подхванати промени в Закона за хазарта по този начин, че да бъде миропомазан господин Божков. Има и отчет на Агенцията за финансова ревизия, която установи, че от 2014 до 2019 година са останали несъбрани в държавната хазна близо 560 милиона лв., което е повече от половин милиард. Тези три източника на информация да послужили на нашето следствие да подхващат дейности по претършуване и вероятно изземване и е отправено към прокуратурата да вземе 72 часа прокурорска мярка и след това мярката - непрекъснато задържане ", разяснява Рашков.

Той добави: " Тези случаи, даже по-малко от тях са задоволителни за налагането на непрекъсната мярка " задържане под стража ". Това го сподели преди дни и уважаваният юрист Людмил Рангелов. До ден сегашен нашето общество не знае какво решение е взело прокуратурата. Госпожа Маджарова, ръководителка на Спецпрокуратурата на въпрос дали има повдигнато обвиняване против някогашния финансов министър Владислав Горанов, тя отговори " Не, това е следствена загадка ".

" Накрая ще завърша със следното. Тъй като станахме очевидци на полуграмотни изявления от някои прокуратури - че не можело да бъде разпитан Божков. Нашият закон - Наказателно-процесуален кодекс съдържа правна опция той да бъде разпитан като очевидец по друго произвеждане посредством видеоконферентна връзка. Тя може да бъде употребена, с цел да се организира разпит по най-икономичен метод. Днес този човек даде изказване и информация. И в случай че тази видеоконферентна връзка можеше да бъде завършена като протокол за разпит на този човек, щяхме да имаме съвършено доказателствено средство. Това не е направено. Очевидно нашите прокурори са слепи и по друга точка - в случай че едно лице е обвинено по едно правосъдно произвеждане, само че е очевидец по друго дело, двете не могат да бъдат обсъждани по едно и също време. Трябва да се сътвори друго дело, което да потвърди - потърпевш ли е от изнудване Васил Божков от страна на Борисов и Горанов. Нашата прокуратура не е счела за належащо да го изследва това ", съобщи още Бойко Рашков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР