Със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух,

...
Със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух,
Коментари Харесай

Код жълто за опасно силен вятър днес

Със мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух, температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 29° и 35°.



До обяд първо над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. В обособени региони, основно след обяд в Южна България, преваляванията ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество и там има условия и за градушки. До вечерта над западната половина от страната облачността ще се раздра и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се обясни.





По Черноморието ще има по-значителни нараствания на облачността, само че основно след обяд ще е с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 16°.





В събота ще бъде слънчево с по-значителни нараствания на облачността преди обяд над източните региони, където на обособени места към момента е допустимо да превали. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, след това от изток и ще стихне.

През идващите дни ще бъде слънчево. Температурите още веднъж бързо ще се покачат и във вторник оптималните ще са сред 35° и 40°.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР