Със сигурност започва нова КОВИД вълна. Скоростта на нарастване на

...
Със сигурност започва нова КОВИД вълна. Скоростта на нарастване на
Коментари Харесай

д-р Александър Симидчиев: Пикът на поредната вълна ще е малко след началото на август

Със сигурност стартира нова КОВИД вълна. Скоростта на повишаване на новите случаи на седмична база е 50% по отношение на предходната седмица, а на двуседмична база е 140% по отношение на преди две седмици. Това сподели пулмологът и народен представител от „ Демократична България " доктор Александър Симидчиев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му в този момент е моментът да профилактираме развиването на вълната, тъй като в противоположен случай броят на инфектираните ще нарасне фрапантно и ще се стигне следващ пик. Според него, в случай че се опитваме да ограничаваме обществените си контакти, носим маски в затворени пространства със скупчване на доста хора, тогава вълната ще се развие по-бавно.

„ Вече имаме протоколи за лекуване, привикнали сме какво значи това заболяване. Голяма драма няма, просто би трябвало да бъдем по-разумни, когато подхождаме към този вирус ", съобщи Симидчиев.

Според него пикът на следващата вълна ще е малко след началото на август. Самият той не чака въвеждане на фрапантни ограничения. „ Вече имаме много по-ясно визия какво съставлява този вирус и какви са разновидностите за неговото развиване. Ако дозираме вярно противоепидемичните ограничения, няма потребност от локдауни, само че имаме потребност от задоволително ранно приложени профилактични ограничения ", разяснява Александър Симидчиев.

Ако случаите продължат да се усилват в огромните градове, които са в жълтата КОВИД зона, съгласно него е добре хората в градския превоз да се задължат да носят маски в него. За момента обаче това не е належащо, счита пулмологът. Маски в болничните заведения обаче съгласно него са наложителни.

Според националния проект за деяние всяко болнично лечебно заведение би трябвало да има създаден проект за откриване на КОВИД кревати и те да бъдат подсигурени с обслужващ личен състав, разясни Александър Симидчиев.

Той насочи зов хората със признаци да се тестват и да понижат контактите си, с цел да се ограничи разпространяването.

Той направи коментар и по политически тематики. Ако третият мандат бъде връчен на „ Демократична България ", партията ще предложим разговор с сътрудниците от сегашната коалиция, само че и с всички, които имат национално отговорно държание и биха подкрепили стратегия, обвързвана с преодоляване на рецесиите, пред които е изправена страната ни.

„ Имаме доста ясна визия какво би трябвало да се направи. Въпросът е кои хора биха седнали на масата да договарят. ГЕРБ бяха на власт дълго време. В момента те могат да спомагат като рационални хора, които да поддържат политики, само че аз не бих ги поканил във властта ", добави Семерджиев.

Дали „ Демократична България " би се явила дружно с „ Продължаваме промяната " на възможни предварителни избори е въпрос, който не е обсъждан, съобщи Симидчиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР