Със сигурност всеки човек поне веднъж в живота си е

...
Със сигурност всеки човек поне веднъж в живота си е
Коментари Харесай

Защо много съвпадения изобщо не са случайни

 черна-топка-осмица

Със сигурност всеки човек най-малко един път в живота си е имал обстановка, в която просто не може да си изясни обещано съвпадане.

Например внезапно решавате да се обадите на остарял другар, а след секунди той ви позвънява самичък. Или инцидентно срещате на улицата някой прочут и след диалог с него радикално променяте своя живот. Или мислено сте си задали някой въпрос, а сте получили отговор във тип на надпис върху махленски билборд.

А от време на време се случват такива невероятни съвпадения, в които просто не можеш да повярваш. Ярък образец е историята на артиста Антъни Хопкинс. Той се готвел за фотосите на кино лентата „ Момичето от Петровка “ по романа на Джордж Файфър.

За да изучи героя, му трябвала истинската версия на творбата, което не съумял да открие в нито една книжарница, нито в библиотеката, нито измежду познати.

Актьорът напълно се отчаял, само че инцидентно се натъкнал на пропуснат образец на нужната версия на романа на скамейка в метрото.

А след това, когато летял за фотосите, ненадейно се срещнал на летището с Файфър – създателя на романа, който се оплакал на Хопкинс, че дал най-ценния образец от книгата си дружно с маркирани бележки на режисьора, а той я е изгубил някъде в метрото (още за този случай, както и други удивителни съвпадения, може да прочетете тук).

Как можем да си разбираем всичко това?

Създава се чувството, като че ли всички събития в света, всички хора и всичката информация са свързани между тях с невидими влакна, които от време на време инцидентно проблясват.

И съгласно известния психиатър Карл Густав Юнг това е в действителност по този начин. Този феномен се назовава синхроничност – и, евентуално, е едно от най-загадъчните феномени в нашата Вселена.

Юнг стигнал до извода, че съществува тясна връзка сред индивида и това, което го обкръжава – по-точно сред пространството, времето, съзнателното и несъзнателното.

И в избрани моменти, под въздействието на независимо съществуващи справедливи смисли, в тази връзка поражда мощно напрежение, което и провокира по този начин непредвидените съвпадения, които нормално назоваваме дива случайност, орис, необикновен шанс или даже знамение.

И колкото по-тясна е тази връзка – сред близките и вас, толкоз е по-голяма вероятността да забележите и да придадете значение даже на най-малките случайности. Това да вземем за пример могат да бъдат рекламните разгласи, песни или излъчвания по радиото, непредвидени срещи, облици, диалози, миризми.

Разбира се, не трябва да сме 100 % уверени в това събитие, само че въпреки всичко наличието му постоянно ни оказва помощ да действаме, да взимаме решения или радикално да променяме живота си.

Просто би трябвало да бъдем деликатни и открити, с цел да „ създадем “ тази опция за синхроничност. Нищо чудно, че Дон Жуан е споделил: щастливото съвпадане е просто една от формите на деяние.

Дори тази публикация може да бъде резултат от синхроничност. Може би сте търсели пояснение на свои необикновени съвпадения или сте чакали знак. Ето го.

Още по тематиката:

Смущаващи съвпадения от историята

Някои от най-ужасните съвпадения в историята

Невероятни съвпадения от международната история

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР