Със сигурност в коалицията има вибрации – вибрации от движещо

...
Със сигурност в коалицията има вибрации – вибрации от движещо
Коментари Харесай

Дончев за управлението: Има вибрации, няма предпоставки за избори

Със сигурност в обединението има трептения – трептения от движещо се транспортно средство, само че няма структурни предпоставки за предварителни избори. Няма по какъв начин всичко да е безшумно, умерено, ординарно и всички да сме на един ум. Това значи, че всички са се наговорили да приказват обществено неща, в които не са уверени. Другият вид е по-честен. Така вицепремиерът Томислав Дончев направи анализ какво се случва с ръководството.
Много елементарно е да се харчат пари, само че когато се събират е малко по-различно – по този начин Дончев разяснява пред bTV за какво Бойко Борисов се ядоса на " Обединени патриоти " поради бездимните цигари.
Според Дончев обясненията от вносителите за законови промени що се отнася до бездимните цигари били в интерес на бюджета. Ако електронните цигари са нездравословни, което би трябвало да се потвърди, би трябвало да имат по-висок данък, счита вицепремиерът, само че той не влезе в калкулации какъв брой по-висок. Засега има съгласие измежду ръководещите акцизът им да не се подвига с над 50% от акциза на стандартните цигари. Не знам някой, който да не е пушил, да почне да пуши бездимни цигари – нормално това са пушачи, които желаят да се откажат от нездравословния си табиет, сподели още Дончев.
Няма нищо неприятно представители на изборни длъжности да бъдат проверявани с проби за честност, само че надали може да има гаранция от 100% . Въпросите обаче в никакъв случай не може да са директни, ще са завоалирани, разяснява Дончев информацията от Тригодишния проект за деяние на Националната стратегия за развиване „ България 2020” в интервала 2018 – 2020 година.
Дончев сподели и, че сме съвсем подготвени с електронното свързване на администрацията, както и да се планува наказване за ръководители, в това число министри, които не извършват процеса на електронизация .
Моята работа по принцип е да съм неудовлетворен – по този начин Дончев отговори на въпрос дали е удовлетворен от европредседателството ни. Рано е да се даде оценка, само че чиновниците в администрацията се оправиха добре, заключи вицепремиерът. Какво ще стане със Западните Балкани, с кохеизонната политика, с многогодишната финансова рамка – ще забележим в идващите месеци, съобщи Дончев.
Не съм в течение на техническите елементи, само че председателството не е председателство на държавното управление, а на всички институции и те са канени. Не се сещам в кои формати е трябвало да бъде канен господин президентът , добави Дончев по отношение на недоволството на Румен Радев, че бил изолиран от председателството ни.
Относно настояването за оставка на Султанка Петрова поради случая със умрял охранител в Партийния дом, вицепремиерът отвърна, че не знае за какво Българска социалистическа партия се задоволява единствено с нейната оставка, а не с цялото държавно управление, като такава била алената процедура. Прокуратурата да ревизира, заключи Дончев.
За край вицепремиерът видя включването на Китай като вложител по следния метод – китайски компании да създават планове, с които да пресмятат по какъв начин да печелят и надлежно да поемат пазарен риск. Подобен вид инвестиция би могла да се осъществя посредством концесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР