Със сигурност трябваше да има по-добре подготвен текст, предвид факта,

...
Със сигурност трябваше да има по-добре подготвен текст, предвид факта,
Коментари Харесай

Дончев: Трябваше да има по-добре подготвен текст на конституция

„ Със сигурност трябваше да има по-добре квалифициран текст, поради обстоятелството, че тематиката не е напълно нова. “ Такова самопризнание направи вицепремиерът Томислав Дончев в изявление по БНР във връзка плана на нова конституция, препоръчан от ръководещите. Той беше оповестен безусловно дни откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ ще изиска свикването на Велико Народно заседание (ВНС).

В същото време Дончев отбрани бързането на своята партия с аргумента, че в случай че процедурата бъде приключена до дъно, същинските текстове ще бъдат направени от депутатите във Велико народно събрание. „ Като приказваме за писане на Конституция, това не е писане на стих, самостоятелна работа, авторска “, уточни той. И похвали плана, че „ като политическа рамка и посока ” отговарял на настояванията на протестиращите.

Той даде да се разбере, че оставка на държавното управление не е на дневен ред: „ Само промяна на караула не би дала отговор в цялостна степен на настояванията на хората. Фигурите са значими. Десет пъти по-важни са разпоредбите, по които се избират тези фигури. ” В същото време обаче разгласи, че оставането на ГЕРБ във властта носи на партията „ единствено вреди ”.

СЪДБАТА НА КИРИЛОВ

Въпросът с оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов ще бъде решен на съвет на ръководещата коалиция, уточни Дончев. Кога обаче ще се състои той, вицепремиерът не уточни.

Той не можа да отговори и по какъв начин ще постъпи ГЕРБ, в случай че сътрудниците им от „ Обединени патриоти ” продължат да упорстват, че Кирилов не трябва да се отдръпва от поста си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР