Със сигурност ще останете изненадани от някои от приложенията на

...
Със сигурност ще останете изненадани от някои от приложенията на
Коментари Харесай

10 необичайни приложения на картофите

Със сигурност ще останете сюрпризирани от някои от приложенията на картофите, с които ще ви срещнем. Освен като съставна част на вкусни ястия, те имат и други сфери на приложение в нашето всекидневие. Вижте защо още може да ги използваме.
1. За унищожаване на ръждата от тигани
Един от най-лесните способи да премахнете ръждата от тигани, кухненски ножове и други принадлежности за хранене включва потреблението на сурови картофи. Просто разрежете картофа на половина, потопете го в сапун, сода за самун или сол и го втрийте в повърхността, до момента в който ръждата изчезне.
Ако накиснете сребърни принадлежности за хранене във водата, останала след варенето на картофи, тя също ще ги почисти и ще им придаде искра.
2. За унищожаване на тъмни кръгове под очите
Картофите съдържат нишесте и витамин С, тъй че постоянно се употребяват за козметични процедури. Сложете по комат картоф върху очите си или единствено в зоната под тях. Останете по този начин 20 минути. След това измийте лицето си с топла вода. Правете това всекидневно и след няколко седмици тъмните кръгове ще изчезнат или най-малко ще бъдат доста по-малко забележими.
3. За изтриване на бръчки
Настържете един картоф и го използвайте като маска за лице, която би трябвало да престои 20 минути.
4. За заличаване  на белези
Смесването на картофен сок с лимонен сок е лек срещу белези. Нанесете сместа благодарение на памучен тампон върху мечтаната зона. След седмица постоянна приложимост сигурно ще забележите резултата.
5. За разчистване на разширени пори
Смесете картофения сок със сок от краставица и нанесете сместа върху лицето си благодарение на памучен тампон. Тя е чудесно средство за стягане на порите и управление на отделянето на себум.
6. За поддържане на косата
Можете да изплакнете косата си с охладен картофен бульон. Направете го след измиване. Отварата придава мекост и искра на косата.
7. За гланциране на обувки
Нарежете един картоф на половина и го втрийте в кожените си обувки, преди да нанесете лака. Това ще маскира дребните драскотини по повърхността им.
8. За туширане на соления усет на супата
Картофите са спасението на домакините при пресолена чорба. Просто поставете един или два картофа в супата, до момента в който е към момента на котлона. Те ще поемат непотребната сол.
9. За разчистване на петна по ръцете от моркови и цвекло
Просто втрийте в ръцете си резенче картоф и петната от моркови или цвекло бързо ще изчезнат.
10. За разчистване на полирани мебели
Картофените кори могат да се употребяват за унищожаване на петна от полирани мебели. Необходимо е първо да избършете повърхността на мебелите с тях, а по-късно със изсъхнал парцал.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР