Със сигурност ще има сериозна битка между ПП-ДБ и ГЕРБ

...
Със сигурност ще има сериозна битка между ПП-ДБ и ГЕРБ
Коментари Харесай

Владислав Панев: Със сигурност ще има сериозна битка между ПП-ДБ и ГЕРБ за София

Със сигурност ще има сериозна борба сред ПП-ДБ и ГЕРБ за София по време на локалните избори - това съобщи в " Още от деня " депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

" Нормално е две разнообразни политически сили да бъдат съперници в локалните избори и не трябва да слагаме в един коловоз ръководството на София и на останалите общини с ръководството на страната. Философията на двете ръководства е тотално друга ".

Панев нито отхвърли, нито удостовери, че Васил Терзиев ще е общата кандидатура на Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " за кмет на столицата. Номинацията ще бъде публично оповестена на следващия ден.

" Той би бил една доста подобаваща кандидатура с оглед неговия опит в света на бизнеса. Новината е, че ще е обща кандидатура на Политическа партия, Демократична България и " Спаси София ", тъй че в действителност един доста необятен фронт. Убеден съм, че той би бил печеливш за бъдещето на нашия град ".

От думите му се разбра, че е евентуално водачът на " Спаси София " Борис Бонев да бъде лидер на листата за общински съветници и вероятно номиниран за ръководител на Столичния общински съвет.

Според Панев печелившата формула би била ПП-ДБ да предлагат общи претенденти и за другите общини, само че това занапред ще се взема решение.

Срещата сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС през днешния ден е била на тематика конституционна промяна и Владислав Панев се надява до седмица-две да има обща позиция по тематиката. Той самият не е взел участие в срещата, само че разяснява изявлението на Десислава Атанасова за наличието на неоторизирани лица с думите, че министърът на правораздаването е бил там.

На въпрос за какво Лена Бориславова взе участие в срещите за конституционна промяна, въпреки да не е народен представител, отговори:

" Тя е правист, на който нашите сътрудници от ПП-ДБ явно имат доверие, по тази причина е обикновено тя да взе участие в такива срещи. То не е въпрос единствено на статут, само че и на експертиза ".

Общата посока, в която се мисли, е ясна - понижаване пълномощията на основния прокурор и преструктурирането на Висш съдебен съвет, уточни Владислав Панев.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР