Със сигурност се е случвало да не успеем да изядем

...
Със сигурност се е случвало да не успеем да изядем
Коментари Харесай

Как да запазим хляба пресен за по-дълго

Със сигурност се е случвало да не успеем да изядем хляба, който сме си купили преди няколко дни, и да би трябвало да го изпратим непосредствено в кофата. За да заобикаляме сходни обстановки можем или купуваме по-малко количество самун, или да се научим по какъв начин да го съхраняваме вярно, с цел да бъде кадърен за консумация по-дълго време.

Във фризера

Трик, който мнозина употребяват. Той обаче има доста условности.

Замразяването на хляба би трябвало да стане допустимо най-скоро, откакто сме го купили (или пък сме си го изпекли и сме го оставили да се охлади), а не да чакаме да стартира да се скапва. В противоположен случай, ще реализираме противоположния резултат - ще ускорим мухлясването.

Хлябът във фризера трансформира своята конструкция, както и усет. Затова е добре да прибягваме до този способ, единствено в случай че имаме желание филиите да преминат през някакъв тип термична обработка, преди да ги консумираме - било то единствено стопляне, препичане на тостера или изпичане.
 Снимка 464038

Винаги би трябвало да режем хляба на филии, преди да го замразим . Така ще е и доста по-лесно да го затоплим преди консумация, като можем да изберем и какво количество ни е належащо сега, и какъв брой да оставим за идващото хранене.

Хлябът за заледяване би трябвало да е добре опакован в плик , като можем да използваме и тези, които са особено за фризер. В тях ще го запазим кадърен за консумация до цели три месеца.

На стайна температура

Нарязаният самун, който купуваме опакован от магазина, е по-добре да съхраняваме в кутия за самун. Тя не е просто следващата ненужна движимост в кухнята, тъй като съумява да резервира влагата и хрупкавостта му за по-дълго .
 Снимка 464039

В кутия можем да го съхраним сред три и четири дни без никакви терзания. Тя обаче не е подобаваща за нарязан самун, а същият резултат можем да реализираме с елементарна найлонова торбичка.
 Плесента по хляба и безвредна ли е
Безопасна ли е плесента по хляба

И може ли просто да я изрежем и да ядем

Ако си купуваме самун от пекарна, не трябва да го махаме от хартиената торбичка, до момента в който не е изцяло изстинал, тъй като тя всмуква непотребната влага, която в противоположен случай може да провокира бързо мухлясване. Дългото предпазване в книжен плик обаче ни подсигурява бързо остаряване на хляба, написа Taste of Home.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР