Със сигурност с нетърпение чакаме уикенда, за да си починем

...
Със сигурност с нетърпение чакаме уикенда, за да си починем
Коментари Харесай

Защо спането до късно през уикенда ни е враг, а не приятел

Със сигурност с неспокойствие чакаме уикенда, с цел да си починем след дългата работна седмица. И постоянно тази отмора се показва допълнително сън от елементарното, което считаме за нещо изцяло обикновено. Нормално да, само че не и доста потребно, считат учените.
 5 стъпки към по-качествен сън през лятото - за какво е необходим “детокс ” на спалнята
Как да спим по-добре през лятото

Време е за “детокс ” на спалнята

Според ново изследване, извършено в King`s College London, различните модели на през делничните и почивните дни води до увеличаване на характерни чревни бактерии, които са свързани със затлъстяване и нараснал риск от диабет, инфаркт и инсулт. 

Ако през уикенда спим по най-малко 90 минути повече, в сравнение с през останалите дни, настъпват съществени промени в биологичния ни часовник и циркадните ритми. Те оказват своя резултат върху функционирането на редица системи в организма - като имунната и храносмилателната.
 Снимка 629405

Освен това се потвърждава, че хората, които са склонни да си поспиват до късно през почивните дни, постоянно употребяват повече храни и питиета с огромно наличие на захар за сметка на по-малко плодове, зеленчуци и ядки.

Тези заключения са направени на база следене и разнообразни проучвания, извършени с 934 души, които са здрави и с обикновено тегло и спят най-малко седем часа на нощ. С взети проби се потвърждава връзка сред нередовните модели на сън и чревния микробиом, предава Daily Mail.
 Как незадоволителните сън и вода ни пречат да отслабваме
Кои са аргументите да не отслабваме

Колкото и старания да поставяме

Този така наречен обществен джет лаг е обвързван освен с повишение на телесното тегло, само че и с умствена отмалялост, която се демонстрира най-ясно в първите работни дни след уикенда. Затова, колкото и да сме изтощени, по-добре ще създадем, в случай че ставаме и лягаме всеки ден едновременно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР