Със сигурност няма депутатите на ПП-ДБ да отсъстват при гласуване

...
Със сигурност няма депутатите на ПП-ДБ да отсъстват при гласуване
Коментари Харесай

Деница Симеонова: Никой от ПП-ДБ няма да отсъства при гласуването на кабинета с мандат на ГЕРБ

Със сигурност няма депутатите на ПП-ДБ да отсъстват при гласоподаване в зала на държавното управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС с проектопремиер Мария Габриел.

Това разгласи в студиото на „ Добро утро, Европа “ Деница Симеонова от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

„ Която и да е партия и който и да е политик не би си разрешил съгласно мен да се покаже по този метод с игри на кворума. Сигурна съм, че няма да го създадем. Ние кардинално сме много дисциплинирана групировка и няма потребност от забрани, с цел да сме на работа. Ние още след изборите казахме кого ще подкрепим и кого не. Нашата позиция е ясна от прекомерно дълго време “, уточни Симеонова.
Приоритетите ни с ГЕРБ съответстват по законодателната стратегия. Програмата ни беше основана взаимно, с цел да осигурим някаква опция да работи това Народно заседание. Но когато приказваме за осъществяването на тези цели би трябвало да имаме поради следното. Имахме 12 година ръководство на ГЕРБ, в което твърдяха, че ще влезем в Шенген, само че не влязохме. В това време те твърдяха, че ще станем по-богати, само че не станахме. Твърдяха, че ще има промяна в правораздаването, само че такава няма и досега.
По думите на Симеонова сега излиза наяве за всички и даже за децата, че би трябвало да създадем правосъдната промяна и че правосъдната система куца.

Тя уточни, че за участието в Шенген е значимо в България да има господство на закона.

„ С първия мандат нещата са изчерпани. Това някой да отсъства не е съществено. ГЕРБ-СДС нямат никакви причини да не поддържат един кабинет, който им се показа преди много време. В звук на професионализъм и предпочитание България да продължи напред. Г-н Василев не би желал да е спънка да се поддържа подобен кабинет , само че мисля, че акад. Денков би трябвало да реши състава на държавното управление. При причини може да се вършат промени, само че нашата групировка е дала това право на акад. Денков като кандидат-премиер, да си дефинира екипа с който да работи “, сподели националният представител от ПП-ДБ.
Това беше задачата ни до момента – да не стопираме разговора с ГЕРБ-СДС като носители на първия мандат, тъй като виждаме, че те имат схващане за всичко заложени в нашата стратегия, колкото и там да имаше краткотрайни спекулации, че нещо не им харесва. Ние знаем, че вторият мандат е бъдещето на България.
„ И тук се откроява нещо. Виждаме поредицата от избори, която носи доста вреди за страната, за гласоподавателите. На тях им омръзна от вървене на избори. Реформите са нужни и нито една партия не може да излезе, да хвърли празни обещания и да се върне в Народното събрание и да не ги извърши “, добави Симеонова.

ПП-ДБ ще беседва с всички партии за втория мандат , уточни тя.

„ Имаме партии като ГЕРБ и Движение за права и свободи, които с години отхвърляха механизма за надзор на основния прокурор, а в петък видяхме да натискат копчето на първо четене. Не е концепцията да бъде отхвърлен един човек. Тази система е прогнила напълно. Не знам дали си дават сметка сътрудници от другите партии, че едно от авторитетните издания в Европа излиза със заглавия за България от вида „ Мафиотски войни – Каскета против тиквата “. Това е пагубно “, означи депутатът от ПП-ДБ.

Тя отхвърли да има несъгласия в обединението ПП-ДБ.

„ Не виждам никакви причини да се стига до трети мандат. Уверена съм в това, което нашата коалиция предлага с втория мандат “, сподели още Симеонова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР