Със сигурност не е лесно да бъдеш футболен съдия. Една

...
Със сигурност не е лесно да бъдеш футболен съдия. Една
Коментари Харесай

Ето колко получават съдиите в Серия А

Със сигурност не е елементарно да бъдеш футболен арбитър. Една несъзнателна неточност може да докара до съществени последици, а няколко неточности и то една след друга - до нападки и полемики. Имайки поради сериозното психическо напрежение, на което са подложени футболните съдии, можем единствено да си задаваме въпроса дали си заслужава да се отдадеш на тази специалност. Определено да! Corriere dello Sport разгласява хонорарите на футболните съдии в Италия и даде повече изясненост какъв брой получават Джанлука Роки и Даниеле Орсато от нарядите си в Серия “А” и Купата на Италия.

Главните съдии с дежурства за мачове от елита на италианския футбол получават по 3.800 хиляди евро, до момента в който техните асистенти получават по 1.000 евро. Четвъртият арбитър пък прибира по 500 евро.

Quanto guadagna un #arbitro? Ecco tutti i compensi https://t.co/HdZQsr1guI
— Corriere dello Sport (@CorSport) 11 октомври 2018 година
Въвеждането на ВАР в италианския футбол наложи заплащането на спомагателни възнаграждения за съдиите пред дребния екран. Главният човек, който следи за неточности в стаичката с мониторите, получава по 1.500 хиляди евро, а неговите асистенти - 700 евро.

Доста по-малко пари получават съдиите с дежурства за мачовете от Купата на Италия. 1.000 евро е хонорарът на един арбитър за мачовете от началните кръгове, 1.500 за 1/4-финалите, 2.500 евро за 1/2-финалите и 3.800 евро за огромния край.

Главният арбитър на финала за Суперкупата на Италия прибира 3.800 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР