Със сигурност към момента мислите на Григор Димитров са свързани

...
Със сигурност към момента мислите на Григор Димитров са свързани
Коментари Харесай

С поглед към Ролан Гарос: Григор ще се изправи срещу бивш номер едно при юношите на старта

Със сигурност все още мислите на Григор Димитров са свързани напълно с финала на ATP 250 шампионата в Женева, където през днешния ден му следва да премери сили с чилиеца Николас Джари. Не би трябвало обаче да забравяме, че още на следващия ден започва втората " мейджър " конкуренция през сезона, а точно Ролан Гарос. Там най-хубавият български тенисист ще бъде подложен под номер 28 в главната скица, а тегленият чоп дефинира той да се изправи против тенисист минал през квалификациите.

Преди малко пък стана ясно, че това ще бъде международния номер 147 Тимофей Скатов. 22-годишният казахстанец ще дебютира в главната скица на Ролан Гарос, а до момента е имал единствено едно присъединяване в същинската част на съревнование от Шлема, губейки в откриващия кръг на миналогодишния Аустрелиън Оупън. Тогава младокът минава пресявките без изгубен сет, само че е спрян на старта от словака Норберт Гомбош.

Макар да има непретенциозен опит на най-високо равнище, то казахстанецът не е по никакъв начин инцидентен състезател и може да се похвали с това, че преди няколко години беше международен номер едно при юношите. Скатов е характерен клейкортър и е спечелил всички свои титли до момента на алена настилка - 4 трофеи на равнище фючърс и 1 на равнище Чаланджър.

Любопитна детайлност е, че 175-сантиметровият тенисист през септември ще пътува до София за мачовете от Купа " Дейвис " сред България и Казахстан, тъй че това би била една добра публична подготовка за Григор, в случай че въпреки всичко реши да се включи във въпросния конфликт.

Срещата сред Димитров и квалификантът към момента не се е сдобила с съответна дата за изиграване, само че сигурно знаем, че няма да бъде още в неделя, а в един от дните всред идния понеделник и вторник.

Roland Garros

Men`s Q/LL placed (bottom half)
[Q] Olivieri-Perricard
[Q] Vavassori-[31] Kecmanovic
[LL] Stricker-[16] Paul
[Q] Medjedovic-Giron
[Q] Tirante-[25] VdZ
[Q] Zeppieri-Bublik
[Q]Ymer-[4] Ruud
[Q] Skatov-[28] Dimitrov
[Q] Karatsev-Popyrin
[Q] Wild-[2] Medvedev
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР