Със сигурност днешният финал за Купата на България ще бъде

...
Със сигурност днешният финал за Купата на България ще бъде
Коментари Харесай

Време е за финал!

Със сигурност днешният край за Купата на България ще бъде най-ниско посетеният в историята на шампионата. Организаторите се надяват въпреки всичко срещата сред ЦСКА 1948 и Лудогорец да бъде следена от към 1000 фенове, само че това са оптимистични прогнози. Феновете на двата отбора ще бъдат към 700 индивида, а останалите ще бъдат посетители и родственици на футболисти.

Точно поради предстоящият невисок интерес имаше концепция финалът да е на стадион „ Ивайло ” във Велико Търново, защото е по-близо до Разград и там щеше да има повече почитатели на Лудогорец. Заради дребното време за организация обаче въпреки всичко финалът остана в София.

Справка на „ Мач Телеграф ” сподели, че най-нископосетеният край за Купата на България досега е през 2008 година Тогава още веднъж на „ Васил Левски ” играят Литекс и Черно море, а „ оранжевите ” бият с 1:0. Тази среща е следена от 3000 фенове.

Следва финалът сред Поморие и Берое, игран в Ловеч през 2010 година Той също приключва с един гол в разлика, само че в интерес на старозагорци, и е гледан от 5000 почитатели.

Главен арбитър на днешния край ще бъде Драгомир Драганов. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Христо Хаджийски. Валентин Железов ще бъде четвърти арбитър, а на ВАР-а ще оперират Красен Георгиев и Мирослав Иванов. Съдийски наблюдаващ ще бъде Валентин Добрев.

Лудогорец съумя да стигне до финалния конфликт, откакто на полуфиналите в профил Черно море след осъществяване на дузпи. Първата среща приключи 2:1 за " орлите ", до момента в който " моряците " стигнаха до същия резултат в реанша и по този начин двата отбора изпълняваха наказателни удари, при които разградчани бяха по-точни и продължиха към финала. Освен това по пътя си в Sesame Купа на България Лудогорец надделя Розова котловина с 2:0, Левски с 2:1 и Спартак Варна с 2:1.

ЦСКА 1948 преодоля Локомотив София на полуфиналите, откакто завоюва с 3:2 като посетител, а по-късно Ивайло Чочев прати отбора на финалите с гол в 117-ата минута на реванша. ЦСКА 1948 мина през Севлиев с 4:0, Берое с 2:0 и Арда с 1:0 в шампионата, с цел да стигне до финала.

И двата отбора влизат в днешния конфликт след равенства. Лудогорец направи 2:2 с ЦСКА в борбата за купата, до момента в който възпитаниците на Тодор Янчев приключиха при резултат 1:1 с Черно море. Всъщност, тимът на ЦСКА 1948 не е вкусвал успеха в последните си 6 мача.

Под въпрос за Лудогорец е капитанът - Кирил Десподов, който бе сменен по време на дуела с ЦСКА. Рик Джонатан и Диниш Алмейда не престават да са отвън състава на " орлите " поради травми. Тодор Янчев пък няма да може да разчита на Евгений Сердюк, Джонатан и Райън Бидунга.

Финалът на празничния 24 май ще бъде предаван онлайн от Нова спорт и Диема спорт, а Novsport.com ще наблюдава развиването му в действително време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР