Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей –

...
Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей –
Коментари Харесай

Най-богатата жена в света ни дава 3 съвета за успех в живота, тя е постигнала всичко сама

Със положение от 7,4 милиарда $, 48-годишната Чжоу Цюнфей – създател и основен изпълнителен шеф на Lens Technology, още веднъж бе оповестена за най-богатата жена в света, заяви CNBC.
Цюнфей е имала тежко детство, в което губи майка си, татко ѝ ослепява след повреда в работата си, а самата Чжоу напуснала учебно заведение, с цел да стартира работа, защото гладувала доста постоянно.
През 1986 година Цюнфей отпътува за град Шънджън в Южен Китай и стартира работа във фабрика за часовници. По-късно я покачват и заема управнически пост.

През 1993 година с 2548 спестени $, Чжоу и осем от членовете на фамилията ѝ основават работилница за ситопечат в апартамент с три спални в Шънджън, който служи както за работа, по този начин и за жилищно пространство.
След години на тежък труд и непрекъснато образование, през днешния ден Чжоу има компанията, която създава екрани за телефоните на Apple. Бизнес активността на Lens Technology се прави оценка на стойност 9.7 милиарда $, а самата Цюнфей има положение от 7.4 милиарда $.
Тя споделя 3 значими стъпки, които са ѝ помогнали да построи сполучливия си бизнес от нулата. Какви са те?

1. Качествена подготовка
Цюнфей сподели, че бизнесмените постоянно би трябвало да бъдат добре готови за бъдещето. Тя споделя, че има няколко умения, които наложително би трябвало да имат: здрава душeвност, качествена оценка на конкурентоспособността им и отлични знания за пазара и съперниците им.
И най-важното: постоянно би трябвало да има квалифициран авариен вид.

2. Непрестанно рационализиране

„ Клиентите няма да ви дадат по-добра цена за продуктите ви, просто тъй като имате висше обучение. Познанията ви за бизнеса ще ви оказват помощ да запазите конкурентоспособността на вашата компания “, поучава Чжоу.

Самата Цюнфей се е обучавала задочно, до момента в който работела. По-късно получава документи по счетоводство, компютърни интервенции и даже лиценз за водач на търговски камиони.

3. Борбеност

Джоу споделя, че доста хора претърпяват сериозен потрес, когато срещнат спънки. Но ключът към триумфа е да не се отхвърляме, изключително в най-трудните времена.

Съветите на най-богатата дама на света не са свързани с притежаването на огромен капитал за пускане на бизнес, а с персоналните умения на всеки предприемач.

Инфо: Глас

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР