Със гадняр в офиса трудно се прекарват по 8 часа

...
Със гадняр в офиса трудно се прекарват по 8 часа
Коментари Харесай

Колегата ви е гадняр? Ето как да се справите!

Със гадняр в офиса мъчно се прекарват по 8 часа 5 дни в седмицата

Дори да не се постанова да контактувате, напряко не издържате, като го чуете да споделя на различен сътрудник нещо от сорта на „ Ти естествен ли си? ”, „ Това с краката си ли го прави? ”, ”В кой век живееш? ” и така нататък

Неговото държание не можете да измененията, би трябвало да владеете своето, без значение дали сте обект на грубиянщината му или единствено очевидец.

1. Не падайте на равнището му

Не отвръщайте с неучтивост, въпреки че неговото държание е нетърпимо жестоко. Да, това е заразно, както споделят психолозите. Но като отговорите по същия метод, ще постъпите също дебелашки. Така обиждате личната си персона.

А и друга заплаха има. Понеже той е надарен гадняр и шефът го цени, може нещата по този начин да се извъртят, че вие да излезете отговорни, задето не сте го изтърпели.

Напротив, изтърпете и незабавно по-късно уведомете шефа или служителя от ’’Човешки запаси ”, който дава отговор за вашия екип, с писмен документ за следващата изцепка на грубияна. Това не е донос, а истина. Събрали сте се да работите, поемайки уговорката всички да спазвате избрани етични правила за връзки – и професионални, и човешки. Никой няма право безнаказано да ги нарушава и да унижава другите.

2. Дръжте се решително

Щом показвате боязън и засегнатост, гаднярът изпитва наслаждение и става още по-безцеремонен.

3. Не преживявайте

Постарайте се и да намалите размера на прочувствените вреди, които понасяте. Приемайте държанието му безстрастно. Неприятно е, само че ще накажете себе си, в случай че се обидите. Такъв човек не може да ви обиди – той е тъпанар.

4. Постъпвайте като по учебник

Когато се постанова да контактувате със гадняра онлайн или документално, най-хубавият метод е да сте очебийно вежливи, само че студени и настоятелен. Спазвайте всички наставления на общовалидния професионален етикет и за служебните взаимоотношения в компанията.

5. Предпочитайте писмен контакт

Има няколко преимущества да не поддържате връзка лице в лице с простака, а да му пращате имейли. Грубият отговор е доказателство, което можете да покажете на шефа. Освен това по принцип хора пишат по-малко простотии, в сравнение с изричат. Допълнителен бонус е, че го няма неприятният звук.

6. Не уединено

Когато не можете да избегнете живия контакт, гледайте да не сте уединено с гадняра. Обидата пред аудитория ще е по-унизителна за вас, само че пък на неговото държание ще има повече очевидци, които ще ви послужат при потребност.

7. Парирайте

Можете да му кажете ”Не ми хвани този звук ”, с цел да заявите недвусмислено, че е прекрачил границата на професионалното държание и на възпитанието. Но не очаквайте да постигнете резултат. По-добра работа може да ви свърши фраза от сорта на ”Ще приказваме още веднъж, когато се успокоиш ”. И в действителност се оттеглете, колкото и да е незабавно това, което се постанова да свършите с простака.

8. Опитвайте да проявявате схващане

Той ви споделя жестоко ’’Остави ме на мира ”, въпреки че вие желаете не персонална услуга, а да свърши работа, която влиза в служебните му отговорности.

Начинът, по който ви отхвърля, е тъкмо в просташкия му жанр, само че може би тъкмо в този миг е ангажиран с друго. Не драматизирайте, пробвайте да се държите по този начин, като че ли различен учтив сътрудник обикновено ви е споделил да изчакате малко. Имайте поради, че изпитвате враждебно отношение към задника и сте склонни мощно да се дразните даже в случай че репликата му е безобидна или подбудена от справедливи условия.

9. Мислете за изгодата

Гаднярът несъзнателно ви учи по какъв начин да се справяте с такива като него. Това е противен, само че скъп опит, тъй като той не е единствен. Погледнете на обстановката по този начин – упражнявате хладнокръвието си, развивате мощна душeвност.

10. Не го мразете

Нали осъзнавате, че човек, който ненавижда, преди всичко унищожава себе си. Затова не си го причинявайте.

Всъщност би трябвало да съжалявате сътрудника тъпанар. Ако не беше надарен гъз, а почтен човек, щеше да стигне надалеч напред в кариерата.

Инфо: www.cnbc.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР