Със 7 млн. лева от Оперативната програма Наука и образование

...
Със 7 млн. лева от Оперативната програма Наука и образование
Коментари Харесай

Младежи от уязвими групи ще получат подкрепа за достъп до висше образование


Със 7 млн. лв. от Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък " и от националния бюджет младежи от уязвими групи ще получат поддръжка за достъп до висше обучение.

Целта е те да положат сполучливо наложителните и спомагателните матури и кандидатстудентските изпити за вход в университет, с цел да продължат образованието си.

За да насърчат младежи от уязвими групи да завършат висше обучение, учебни заведения и неправителствени организации в партньорство с висши образователни заведения могат да аплайват с планове на стойност сред 100 000 и 195 000 лв..

Зрелостниците могат да получат средства за разноските за кандидатстудентски такси, за пътешестване и нощувка при явяване на изпитите в университет.

В рамките на плана съгласно потребностите ще се покриват семестриални такси и настаняване в общежитие за първата академична година.

За първокурсниците може да се обезпечат и ментори, които да им оказват помощ да се приспособяват и социализират в университетската общественост.

Максималната дълготрайност на плановете е 18 месеца, като те би трябвало да са завършили най-късно до края на 2023 година.

Насоките за кандидатстване по процедурата са одобрени от ръководещия орган на Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък " след публично разискване.

Крайният период за подаване на документите е 5 април тази година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР