Със 131 гласа За парламентът реши да прекрати членството на

...
Със 131 гласа За парламентът реши да прекрати членството на
Коментари Харесай

България напуска две международни банки, доминирани от Русия

Със 131 гласа " За " Народното събрание реши да приключи участието на България в Международната капиталова банка (МИБ) и в Международната банка за икономическо съдействие (МБИС). И в двете Руската федерация е най-големият акционер. Против се оповестиха Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. Румен Гечев и Костадин Костадинов акцентираха неналичието на икономическа аргументация от Министерство на финансите:  

" Това е неправилно, това е неикономическо, чисто политическо решение и това, което ни тормози е, какво става с кредитните линии за българските компании ", сподели Румен Гечев.

А Костадин Костадинов добави: " Народното събрание ще изиграе ролята на следващия " гумен щемпел " или самобитен нотариус, който ще завери към този момент един път взето решение отвън България, което е безпределно унизително и срамно, тъй като тук ние нямаме никакъв интерес ".

Според Мартин Димитров от Демократична България обаче външен напън за решението няма, а в случай че глобите против Руската федерация обзет тези две банкови институции, страната ни ще бъде ощетена:  " Никой от Брюксел не е споделил: " Напускайте тези две банки ", но никой. България умерено сега може да не напусне тези две банки, обаче ще загубим от това. Това е казусът, ще загубим ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР