Със 122 гласа за“, парламентът отмени на първо четене дерогацията

...
Със 122 гласа за“, парламентът отмени на първо четене дерогацията
Коментари Харесай

Симов се чуди: Защо експулсират свещеник?

Със 122 гласа „ за “, Народното събрание анулира на първо четене дерогацията за импорт на съветски нефт. Депутатите от Българска социалистическа партия видяха в това заплаха за скок на цените на горивата. Александър Симов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия разяснява тематиката по Народоосвободителна въстаническа армия. 

" Преди към година, когато ставаше огромния проблем с газа, тогава Асен Василев ни обясняваше, че за петрола е належащо това изключение. Тъй като са нужни най-малко 2 години да се пренастроят инсталациите. Не го споделям аз, не го е споделила Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " го сподели. Точно поради това България настояваше пред Европейска комисия да имаме изключение най-малко до 2024 година Сега се появяват същите хора, които ни убеждаваха, че инсталациите на " Лукойл " не могат да преработват различен нефт и ни споделят: " Време е да го сменим ". На базата на какъв разбор? На коя версия на " Продължаваме промяната " да имаме вяра ", съобщи Симов. 

Относно експулсирането на съветския духовник, Симов разяснява: " Смятам че методът, по който се прави това експулсиране не работи за сигурността на България или за усмиряване на ситуацията у нас. Защо експулсират духовник? Дипломатите ги експулсират, тъй като имат дипломатически имунитет - свещеника няма. И тогава се допуска, че българската страна може да го задържи и съди. Подозирам, че резултатът ще бъде, че на следващия ден пред Руската черква ще има голям митинг с доста хора, които не схващат това решение. Тази антируска активност не оказва помощ на ръководството. "

По тематиката за промените в службите за сигурност той сподели: " Не съм се изненадал от постъпката на Атанас Атанасов, това ме разсмя. Защото Атанасов бил сюрпризиран, че Бойко Борисов си е сменил позицията. Трябва да не си участвал в тази страна последните 20 години, с цел да не знаеш, че това е Бойко Борисов - той си трансформира позициите. " И добави:

" Не одобрявам никаква промяна направена в спецслужбите направена по този метод, с цел да може да удовлетвори съответна борба на властта против един човек. Затова е замислена огромната промяна, с цел да може Радев да бъде обезсилен. Когато правиш реферма против един човек, то тя е обречена да бъде злополука. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР